Обичне жене у рату против манекенки

Агенције
Обичне жене у рату против манекенки

Свјетски позната компанија за производњу доњег веша "Викторијас сикрет" прије неколико дана објавила је нову кампању за британско тржиште.

Реклама носи назив "Перфецт бодџ" и приказује десет модела који носе доњи веш овог бренда.

Кампања је изазвала мноштво опречних реакција на интернету, али креативци окупљени у компанији за производњу доњег веша "Деар Кате" одлучили су да направе много реалистичнију рекламу са позитивнијим приступом. Наиме, за фотографије су позирале жене запослене у овој фирми.

Како су истакли из ове фирме, реклама "Викторијас сикрета" приказује десет модела идентичног облика тијела, баш као да жене требају подсјетник о хомогеној дефиницији љепоте коју нам намеће друштво.

- Креатор ове рекламе вјероватно није размишљао о томе какву поруку шаље. Сматрамо ово изузетно неодговорним маркетингом. Као компанија која прави доњи веш за све дјевојке, сматрамо да можемо боље. Овом фотографијом приказујемо жене које медији, модерне компаније и произвођачи одјеће често занемарују, а циљ нам је да будемо реални и прикажемо мноштво различитих облика тијела - поручиле су жене из компаније "Деар Кате".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана