О љубави Нолета и Јелене брује страни медији

GS
Foto: Instagram

Љубавна прича Јелене и Новака Ђоковића траје дуги низ година, пар важи за један од најскладнијих, а о њиховој љубави брује и свјетски медији.

Славни тенисер Новак Ђоковић повукао се са Ролан Гароса дан уочи четвртфиналног меча против Каспера Руда. Ђоковић је одлуку донио након што је на магнетној резонанци утврђена повреда кољена, које му је претходно правило проблем и против Франсиска Серундола. Како се наводи највећи европски медији, најбољи тенисер свих времена успјешно је оперисан, све је прошло у најбољем реду. Хируршким захватом му је убрзан опоравак од повреде менискуса у десном кољену.

Као и на већини мечева и турнира, Нолету је с трбина велика подршка била супруга и директорка фондације која носи његово име Јелена Ђоковић. Ти навијачки моменти надовезују се на бројне сличне тренутке из прошлости и само су д‌јелић њихове љубави, која траје од средњошколских дана. О чувеном пару пише данас и Daily mail, истичу лијепе, али и наводне мање лијепе детаље. Али истина се не може порећи, ова љубавна сага јача је од свих гласина.

Јелена је Нолетова подршка већ двадесет година, колико траје њихова љубавна прича. Упознали су се у средњој школи крајем 90-их година, а почели су званично да се забављају тек неколико година након што је Новак постао професионални тенисер 2003. - "Ми смо баш били клинци када смо се први пут срели. Били смо на тениском турниру у клубу 'Дрил' на Бановом брду. Дуго сам тренирала тенис, до 15. године па смо имали заједничко друштво", рекла је Јелена једном приликом.

"Рјешавао је укрштене речи, а ја сам била поред њега па ме је питао да му помогнем и тако смо заједно почели да рјешавамо, али послије тога смо се сретали повремено и увијек лијепо дружили, али без икаквих назнака да ћемо се икада забављати. Почели смо да се забављамо три године касније", испричала је Јелена Ђоковић која се као д‌јевојка Новака Ђоковића први пут појавила у јавности на турниру у Амерсфорту у јулу 2006. године.

Љубав познатог пара почела је током средњошколских дана, након чега је Јелена почела да студира економију и финансије на италијанском факултету "Бокони" у Милану, као стипендисткиња. Гостујући у емисији "Тв лица као сав нормалан свет" открила је да ју је Новак посјећивао у овом италијанском граду и да су успјешно одржавали везу на даљину све док она није одлучила да му се придружи и прати га током његових спортских изазова.

На свом блогу о студентским данима написала је: "Хранила сам се у студентској мензи. Захваљујући стипендији, сваки оброк који подразумијева пред‌јело, главно јело и десерт, коштао нас је упола мање него било гд‌је да једемо. Храна није била укусна, понекад ни превише здрава, али барем сам јела конкретан оброк. Нед‌јељом или празницима, када менза није радила, сналазили смо се, скупљали новац и кували заједно".

Вјерили су се послије осам година везе, 2013. године. Приредили су интимну церемонију у Црној Гори, гд‌је су се годину дана касније и вјенчали, на Светом Стефану, само четири дана након што је Новак побиједио на Вимблдону. Ноје је једном приликом испричао како се одвијао чин веридбе: "Мислила је да идемо на планинарење или нешто слично. Отишли смо на вожњу балоном. Изнајмио сам још један балон, који је требало да се дигне у тренутку у моменту док ми пролазимо, са натписом: 'Хоћеш ли да се удаш за мене?'. Момак који је управљао другим балоном требало је да одвоји транспарент са натписом и да га пусти. Али када је коначно успио да га одмота, наш балон је почео да гори, настала је паника".

Балон је почео да пада, Јелена је реаговала: "О, Боже. Имамо рупу у балону". Ноле је нашао рјешење: "Окренуо сам се ка возачу и рекао: 'Молим те, помози. Пропустићу прилику'. Појавио се затим други балон са кључним питањем.

"Онда сам вид‌јела други балон са натписом, и помислила сам - реклама. Помислила сам... шта ће ова реклама у седам сати ујутру, а онда сам тек прочитала шта пише. Окренула сам се, а он је већ клечао са прстеном".

Daily mail наводи да је Јелена била највећа Новакова подршка током његовог пута до позиције шампиона, као и да је ријетко када пропуштала његове мечеве. Издвајају и моменат са посљедњег Нолетовог меча на овогодишњем Ролан Гаросу када је Ђоковић у налету спортске борбе повикао на терену, па му је Јелена нешто сугерисала машући рукама. Био је то начин да му пружи подршку.

Британски лист подсјећа да су се Јелена и Новак упознали док су похађали средњу школу, да је она студирала у Италији, па у Монаку, подсјећа и на прво Новаково освајање титуле, вјенчање на Светом Стефану у Црној Гори и рођење њихове д‌јеце Таре и Стефана.

"Било да побјеђујем или губим, она је увијек ту. Породица је увијек ту. Кад се вратим кући, више нисам тенисер, ја сам отац и супруг. То је нека врста равнотеже која ми омогућује да играм овако добро. Откад сам се оженио и постао отац нисам изгубио много мечева, освојио сам много турнира. Предлажем сваком играчу: 'Ожените се, имајте д‌јецу, уживајте у томе'", навели су Нолетове ријечи.

Daily mail не пропушта прилику ни да пише о овим детаљима: "Године 2016. кружиле су гласине након што је Ђоковић фотографисан како напушта познато мјесто славних The Нице Guy са боливудском филмском звијездом Депиком Падуконе. У међувремену су италијанске новине такође тврдиле да га широм свијета прати згодна супернавијачица из Канаде која објављује своје фотографије на терену, са његових мечева.

Даље се наводи: Ђоковића су повезивали и са славном америчком куварицом Лорен Вон Дер Пул (33), која је кувала за Венус и Серену Вилијамс, а Ђоковића је упознала 2012. када му је давала савјете о дијети. На Инстаграму је објавила три фотографије на којима је са Ђоковићем, али је негирала било какву љубавну везу. Поменута је и његова бивша д‌јевојка Лидија Поповић, која је говорила о њиховој емоционалној вези инсистирајући да тениски ас никада не би преварио своју жену.

Лидија, најплаћенија жена Ђ у Србији, која наступа под именом Lady Лее, изјавила је за MailOnline: "Био је моја велика љубав. Били смо јако млади, тек тинејџери. Колико ја знам, он је срећно ожењен. Није важно шта други људи говоре. Он је ожењен, људи не би требало да причају такве ствари".

Гласине су управо само то, празне приче. Daily mail би да подсјети на још неку. Издваја и то да је Новак виђен у друштву Рускиње Тање Махер, која је гуру здравог начина живота и власница Tanya's Цафеа у Челзију. Пише се и томе да је бивши тениср Џон Мекинро рекао да Новак има озбиљних проблема са породицом. Па иако се у наставку истиче да "нема доказа о било каквим аферама", каже се да су наводни породични проблеми били окидач за слабију игру на терену: "Нагађања о стању у његовом браку само су се појачала након што је Јелена одмах након пораза на Вилмболдону отишла сама на одмор. Неколико нед‌јеља касније сједила је смркнутог лица у Њујорку док је Ђоковић бранио титулу на УС Опену и отишла прије краја уводног меча".

Ипак, пишу на крају, она је Новакова сродна душа и научила га је колико је љубав важна, преноси "Мондо". 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана