Нусрета туже запослени

GS
Foto: Instagram

Популарни турски кувар Нусрет нашао се у новим проблемима након што су против њега бивши запослени покренули бројне тужбе.

Један од бивших запосленика тврди да је Нусрет током посебно мирне смјене за вријеме ручка у његовом лондонском ресторану запосленим наредио да глуме муштерије и чекају у реду како би изгледало да је ресторан пун.

Против њега је подигнуто седам тужби у два града, а разговарано је са девет бивших радника из његових шест ресторана свијета, који су открили сасвим другу страну познатог кувара.

Бивши запослени, који желе остати анонимни, описали су га као ситничавог тиранина опсједнутог богатством, те тврде да су се морали борити с крађом плата, дискриминацијом, злостављањем на радном мјесту и “културом страха засићеном тестостероном”.

Бивши бармен у његовом лондонском ресторану рекао је да је мјесто можда изгледало “златно извана”, али да је у стварности било “лоше изнутра”.

– Кад би ушао у ресторан, било је као да су стигли проклети Бекстрит Бојси. Сви су вриштали – испричао је бивши водитељ који је блиско сарађивао с Нусретом у његовим ресторанима у Њу Јорку и Мајамију и сада је с осталима спреман открити његову праву нарав.
Додали су и да је имао фаворите и да је знао непредвидиво отпустити људе, а бивши лондонски бармен рекао је да је атмосфера била као у “Играма глади” јер запослени нису знали хоће ли бити отпуштени прије него што им заврши смјена.

Бивши запослени из Дубаија, такође, је навео да би кувар заспао на столу ако би био уморан, а радници нису знали смију ли ићи кући док се он не пробуди.

– Тврдње заправо нису ништа више од понављања старих тужби у којима су потраживања била оспорена и давно намирена. Нажалост, ресторани високог профила и популарни кувари често су мете непристојних и неутемељених тврдњи – изјавила је Кристи Рутер, адвокат који заступа Нусрета, преноси Кликс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана