Нови изазов за Даницу

Глас Српске
Нови изазов за Даницу

ЊУЈОРК - Прелијепа Aмериканка српског поријекла Даница Патрик сљедеће сезоне ће поред Инди кара наступати на појединим тркама врло популарног NASCAR-а. Даницу памтимо као прву жену која је побиједила у трци Инди кара у априлу прошле године на стази "Твин ринг Мотеги" у Јапану.

У Инди кар серији Даница је присутна од 2005. године и до сада је наступила на тркама укупно 81 пут возећи за "Рејхел Летерман тим" односно "Aндрети аутоспорт тим", чији је тренутно члан. Ове године заузела је укупно пето мјесто у укупном пласману са 393 бода, а као највећи резултат издвојило се треће мјесто на легендарној трци 500 миља Индијанаполиса.

Већ дуго је Даница тема прича како у "Формули 1", тако и у NASCAR-у, а званична потврда њених кратких излета ван Инди кара је стигла јуче. Даница је потписала трогодишњи уговор са својом тренутном екипом "Aндрети аутоспорт тим", али ће паузе у првенству искористити да би наступила у одређеним тркама NASCAR-а. Она ће тамо наступати за екипу "ЈР моторспортс", Далеа Ирнхардта Јуниора, а поред ње ту ће још бити Кели Бирс и Скот Јанг.

Оно што је за сада познато, календар трка у Инди кар серији, гдје ће сезона почети у Бразилу 14. априла идуће године, а посљедња трка је на распореду 2. октобра. Календар трка у NASCAR-у још увијек није усаглашен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана