Новак Ђоковић најутицајнија личност у Србији

Недељник
Новак Ђоковић најутицајнија личност у Србији

Београд - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић предводи листу од стотину најутицајнијих особа у Србији коју су саставиле успјешне личности из политике, економије, културе и спорта, у великој анкети београдског листа “Недељник”.

Ђоковић је у ауторском тексту за овај лист написао шта за њега значи бити утицајан и које српске вриједности треба његовати.

- Волео бих данас да сви заједно нађемо утицајне људе међу онима који мењају ствари набоље, који гурају напред, који не одустају него су спремни на немогуће ствари. Оне који верују у своје снове, у своју децу, унуке. Све оне који су помогли, подстакли, спасли, одговорили. Који су знали где су кренули и куда иду. Који застану, одмере, размисле, који не вређају кад не иде. Који не воле поразе, ни своје ни туђе. И који знају да Србија може и мора више. И свако од нас - написао је Ђоковић.

Према овом избору, на листи стотину најутицајнијих личности нашао се и прослављени српски режисер Емир Кустурица, који је написао да за њега велика дјела подразумијевају и велике контроверзе.

- Данашњица није богата људима чији је утицај широког спектра. Не да ја знам. Ми имамо спортисте, књижевнике, научнике, који покривају велике пројекте, и тимове који широм свијета праве чуда у науци. Међутим, тај утицај су преузели политичари егзекутивци - написао је Кустурица.

За најутицајнију жену у Србији изабрана је новинар Оља Бећковић, а на листи најутицајнијих су и Његова светост патријарх српски Иринеј, предсједник Србије Томислав Николић, премијер Ивица Дачић, први потпредсједник Владе Србије Александар Вучић, академик Добрица Ћосић, директор Радио-телевизије Србије Александар Тијанић...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана