Нова мисица Америке је нуклеарна хемичарка и није феминисткиња VIDEO

Агенције
Нова мисица Америке је нуклеарна хемичарка и није феминисткиња VIDEO

Кара Меколоу је научница у Државној нуклеарној комисији. А сада и жена са титулом најљепше у Америци. Оно око чега је успјела да подијели јавност је њена изјава да људи који нису запослени немају право на здравствену заштиту. Смијело, зар не? Уз све тврди и да није борац за женска права.

Љепотица је свој став објаснила да она само по основу тога што је радница државне компаније има здравствену заштиту и да је то привилегија.

"Да бисте имали здравствену заштиту, морате да имате посао. Залажем се за подстицање система у коме би се отварала нова радна мјеста и тиме омогућила здравствена заштита за све Американце", рекла је Кара.

Контроверзна изјава новопечене мисице дошла је у јеку врло подијељених интернет расправа о Трамповом укидању здравствене реформе бившег америчког предсједника Барака Обаме која је подразумијевала да становништво Америке има обавезно здравствено осигурање.

И ту је настао "онлајн хаос".

Неки од коментатора на Твитеру нису скривали своје разочарање лијепом Каром.

"Била си мој фаворит, али више ниси. Свако има право на здравствену заштиту", написао је корисник Карсли Кери, Кати Ловет је додала:

"Претпостављам да сиромашни људи не заслужују здравствену заштиту јер је нова мис Америке рекла да је то привилегија".

Оно око чега је успјела да сакупи позитивне поене је што не исправља косу и форсира природан изглед, али су зато све њене изјаве везане за политику изазвале бурне реакције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана