Нова књига о британској краљевској породици повучена из продаје у Холандији

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ЛОНДОН- Нова књига о британској краљевској породици "Ендгејм" новинара Омида Скобија привремено је повучена из продаје у Холандији након што је објављено да је у њој именована особа која је наводно изразила "забринутост" због боје коже сина принца Харија и Меган Маркл.

У саопштењу издавачке куће Ксандер, која је објавила холандски превод књиге, наводи се да је продаја књиге привремено обустављена због, како је навела, "грешке у преводу на холандски", која се тренутно исправља, преноси Гардијан.

Војвоткиња од Сасекса Меган Маркл у интервјуу који је, заједно са супругом, дала Опри Винфри 2021. године рекла је да је један члан британске краљевске породице, којег није именовала, изазвао "забринутост" у вези са бојом коже њиховог сина Арчија прије него што је он рођен.

Винфри је касније рекла да јој је принц Хари пренио да то нису били ни принц Филип ни краљица Елизабета Друга.

Дејли мејл наводи да се испоставило да је откривен идентитет чланова краљевске породице на једној страници из копије књиге, која је претходно послата холандским новинарима.

 У књизи се наводи да је Меган Маркл, након интервјуа са Опром Винфри, написала писмо краљу Чарлсу, тадашњем принцу од Велса, у којем је изразила забринутост због "несвјесне пристрасности" у краљевској породици.

У тим наводним писмима се наводно открива идентитет двоје људи за које је војвоткиња тврдила да су изразили "забринутост" због боје коже тада још нерођеног принца Арчија.

Скоби, који је један од аутора књиге "Финдинг Фреедом" о одвајању војводе и војвоткиње од Сасекса од краљевске породице, рекао је за холандске медије да није споменуо никакво име у новој књизи.

"Књига је на неколико језика, а ја, нажалост, не говорим холандски. Али ако има грешака у преводу, издавач ćе их исправити. Написао сам енглеску верзију. Не постоји моја верзија у којој су споменута имена", рекао је Скоби за медије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана