NOTW прислушкивао и принца Вилијама

Aгенције
NOTW прислушкивао и принца Вилијама

Лондон - Лондонски суд открио да су новинари таблоида "News of the World " (NOTW) прислушкивали и разговоре британске принцезе Кејт Мидлтон, тада дjевојке принца Вилијама.

Поротницима на суђењу за прислушкивање телефона јавних личности данас је прочитана пресретнута порука британског принца Вилијема послата Кејт Мидлтон.

Он у тој поруци у шали каже да је на војној вјежби "замало устријељен" маневарском муницијом, а да јесте, то би било "непријатно".

Та порука из 2006. године, када је Кејт Мидлтон била само дјевојка члана краљевске породице, открива димензије надзора медија над животом принца Вилијема и Кејт Мидлтон који су се вјенчали 2011. године.

Порука је нађена међу личним стварима приватног детектива Глена Малкера, осуђеног због прислушкивања телефона принца Вилијема I његовог млађег брата, принца Харија.

Три поруке које су данас прочитане, принц Вилијем је послао док је похађао Војну академију Сендхурст.

Бивши уредници угашеног таблоида који је био у власништву чувеног медијског магната Руперта Мардока, Ребека Брукс и Енди Коулсон, којима се суди, заједно са још петоро оптужених, за неовлашћено прислушкивање, негирали су кривицу.

Тужиоци су раније рекли да је име Кејт Мидлтон било на Малкеровом списку прислушкиваних.

"Њуз ов ворлд"" угашене су у јулу 2011. године послије 168 година постојања након истраге која је поведена због скандала са прислушкивањем телефона познатих личности и "хаковања" њихових телефонских порука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана