Норд на трону Јелен Демофеста

Мирна Пијетловић
Норд на трону Јелен Демофеста

Ријечки бенд "Норд" побједник је осмог бањалучког фестивала такмичења демо бендова, "Јелен Демофест". Друго мјесто припало је музичарима бенда "Резерве" из Тучепа, док је треће мјесто освојила лесковачка група "С.К.А".

Музичари "Норда" импресионирали су жири, али и публику на Кастелу својим чврстим гитарским звуком, а прва награда омогућиће им снимање и продукцију албума у студију по њиховом избору, као и продукцију видео-спота за пјесму коју сами изаберу. 

Разиграна петорка "Резерве" представила се панк пјесама за које су чланови жирија тврдили да су потенцијални хитови, а награђени су бинском опремом у вриједности од 3.000 евра. Трећепласирани "С.К.А." приредио је прави шоу, комбинујући реп, хармонику и моћни рок звук, а њихова награда је бинска опрема у вриједности од 2.000 евра.

Уручене су награде и за најбољег басисту, гитаристу, те најбољи бенд по избору публике. Признање "Плави бас" и бас-гитару плаве боје, која се додјељује у сјећање на преминулог Игора Кашиковића Калета, освојио је Михаел Просен, фронтмен ријечког "Норда". Брендираном "Jack Daniel's" гитаром награђен је Анте Пухарић из групе "Резерве". Након гласања које је организовала компанија "м:тел", титула најбољег бенда по избору публике и нови лаптоп припали су "Cardinal Pointу" из Врања. 

Жири, публика, али и новинари слажу се да је овогодишње издање фестивала, када су у питању демо бендови, најбоље до сада, а сваки од 13 финалиста је одушевио оригиналном изведбом и одличним текстовима. Иако још нису познати широј публици, одличним наступима су показали да су и те како потенцијал за велике музичке звијезде. Сви су се сложили да ће им пласман и представљање на "Јелен Демофесту" свакако бити добра референца у даљем раду.

У ревијалном дијелу програма наступили су "Пункарт", а "Hulahoop" појачан бањалучким саксофонистом Данијелом Каралићем, имао је одличан наступ који је оправдао титулу прошлогодишњих побједника. "Мајстори с мора", сплитски бенд "Т.Б.Ф", својим феноменалним наступом у суботу увече затворили су осми "Јелен Демофест".+++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана