Ноле и шеик граде хотел

Aгенције
Ноле и шеик граде хотел

Породица најбољег српског тенисера Новака Ђоковића градиће хотел на Копаонику, одмах поред стазе "Караман гребен", који треба да буде завршен крајем сљедеће године.

Због овога, али и због хотела, који ће шеик Мухамед бин Зајед такође саградити на Копаонику, арапска компанија "Мубадала" заинтересована је да изгради нове жичаре на тој планини и да купи мањински дио "Скијалишта Србије", јавили су српски медији.

Нолетов отац Срђан Ђоковић купио је плац на једној од најатрактивнијих локација на Копаонику. Хотел ће бити изграђен на мјесту некадашњег кафића "Доли Бел". Према плану, Ђоковићев хотел имаће око 1.000 квадрата. У приземљу ће бити велики ресторан "Новак", а изнад њега највише 15 соба.

Породица најпознатијег Србина није имала проблеме у вези са добијањем дозволе, јер је на том дијелу и предвиђена градња. Међутим, због спорости бирократије, Ђоковић није успио да почне са изградњом тог објекта ове године, већ је морао да помјери радове за мај сљедеће године. Ипак, хотел ће бити завршен до краја 2014. Ово је и својеврсни повратак породице Ђоковић на Копаоник, јер су прије више од десет година имали палачинкарницу у Конацима, којом су финансирали Нолетове тениске почетке.

Са друге стране, неколико стотина метара даље, на мјесту некадашњег хотела "Југобанка", завршено је рашчишћавање терена, на којем ће шеик Абу Дабија Мухамед бин Зајед ал Нехјан градити нови хотел. Према процјенама инвеститора, хотел би имао нешто више од 10.000 квадрата, а стари хотел је од Владе Србије купљен за 1,5 милиона евра. Управо због ових инвестиција, представници компаније "Мубадала" из Абу Дабија, који су разговарали са потпредсједником Владе Србије Александром Вучићем и са менаџментом "Скијалишта Србије", заинтересовани су за изградњу нових жичара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана