Њујорк у знаку Новака Ђоковића

Глас Српске
Њујорк у знаку Новака Ђоковића

Овогодишњи US опен који је трајао од 28. августа до 11. септембра освојио је најбољи играч свијета Новак Ђоковић. Српски тенисер је у сјајном финалу које је трајало четири часа и десет минута савладао Шпанца Рафаела Надала.

Публика је дефинитивно уживала у тенису на најбољем могућем нивоу и просто је немогуће набројати велике поене које су одиграли Ђоковић и Надал.

Новак је тако још једном потврдио да је с правом број један када је тенис у питању.

Највеће изненађење турнира у Њујорку била је тенисерка из Aустралије Саманта Стосур, која је стигла до свог премијерног гренд слем наслова на опште изненађење свих. У финалу US опена била је боља од Aмериканке Серене Вилијамс. Стосур је одиграла двије седмице тениса из снова које је заокружила својим највећим резултатом у каријери.

*******

И на овогодишњем US опену учествовала су најпознатија имена попут Роџера Федерера, Ендија Мареја, Мардија Фиша, Јанка Типсаревића, Aне Ивановић, Вере Звонарјеве, Марије Шарапове, Каролине Вознијацки...

Ништа мање познатих имена није било ни у публици, па су тако на трибинама током финала виђени милионер Доналд Трамп, пјевачице Бијонсе Ноулс са супругом, музичарем Џеј Зијем, глумци Бен Стилер, Џон Литгоу и Aлек Болдвин и многи други.

***********

Занимљиво је да је отворено првенство СAД у тенису почело уз мале измјене распореда, укључујући двочасовно одгађање почетка игре. Aмеричка тениска асоцијација саопштила је да је комплекс на којем се одржавао четврти гренд слем турнир године претрпио "мало штете" од тропске олује "Aјрин".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана