Нисам могла да будем домаћица, а ево и зашто

Агенције
Нисам могла да будем домаћица, а ево и зашто

Једна од најпознатијих британских предузетница Карен Брејди изјавила је да жене које остају у кући са дјецом не треба да мисле да раде „ропски посао". Она се пак, у улози домаћице није снашла јер, како каже нико не цијени рад у кући.

Четрдесетпетогодишња Карен је у интервјуу за „Телеграф" открила како се осјећала док је пет мјесеци правила паузу од посла како би чувала двоје мале дјеце.

"Пет мјесеци нисам радила, већ сам била код куће и чувала дјецу. Нисам била испуњена јер све те ствари које радите по кући су потцијењене. Направите диван оброк за дијете, а оно дође и каже вам да не воли пасуљ на тосту. Онда се ја изнервирам јер сам кувала цио дан", испирчала је.

Иначе, Карен је са само 23 године постала извршни директор фудбалског клуба Бирмингем, а са 45 је постала племкиња – баронеса Брејди од Нејтсбриџа. Сматра се једном од најуспјешнијих пословних жена.

Наиме, она је 1993. године постала извршни директор фудбалског клуба Бирмингем и спасила га је од банкрота, те касније продала за 82 милиона фунти. Сада је потпредсједница клуба Вест Хем јунајтед.

"Нисам изабрала да будем домаћица. То заправо није ропски посао и не треба га посматрати тако"

Занимљиво је да се својевремено само три дана након порођаја вратила на посао, баш зато што је тако жељела.

"Искрено, мало ме је срамота када се сјетим тога, али након рођења Софије (18) враитла сам се на посао у року од три дана. Сви су били у шоку и били су у праву", признала је она.

Данас својој ћерки плаћа студије, али за џепарац је учи да сама заради.

"Тако нешто ће јој помоћи да схвати да изван школе постоји цио један свијет другачијих искустава и мјеста. Мислим да је младим женама јако важно да имају жену на коју ће се угледати, па тако имам још већу одговорност да свој посао схватим још озбиљније", закључила је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана