Нине Морић: Рођени отац ме силовао!

jutarnji.hr
Нине Морић: Рођени отац ме силовао!

У посве шокантном интервјуу за талијанску ТВ кућу Canale 5, Италијанка хрватских коријена и једна од хрватских најпознатијих манекенки отворено је проговорила о властитој интими и траумама у дјетињству, за које нису знали ни неки чланови њене породице.

“Због очева насиља често сам као дијете завршавала у болници. Да бих побјегла од физичког и сексуалног насиља, одлучила сам отићи из Хрватске чим сам добила прилику. То је оставило траг на мени. Цијели сам живот због тога имала проблема с мушкарцима. Те је односе обиљежило управо ружно и насилно дјетињство с мојим оцем. Као дјевојчицу ме константно силовао.”

Нина Морић, бивша супруга фотографа Фабриција Короне, који служи затворску казну због уцјена познатих Италијана, открила је још неке застрашујуће податке из раздобља док је била дијете.

“Као двогодишња дјевојчица била сам отета и заточена у једној гаражи. Са 12 година имала сам проблема са самооповријеђивањем јер сам за очева силовања кривила себе...”

На питање у каквим је односима с оцем данас, Морић је одговорила да је данас потпуно равнодушна и да баш зато сада може отворено говорити о свему.

“Нисам видјела оца пет година. Због свега што сам с њим проживјела одлучила сам написати књигу. Своја искуства покушаћу тако пренијети другима да охрабрим све дјевојчице које су жртве насиља у породици”, појаснила је Нина.

Истакла је и да њена мајка упозната с траумама које је проживљавала због оца.

У кругу породице Нине Морић дознајемо да је њен нарушен однос с оцем увијек била позната породична ствар, али саговорници с којима смо разговарали остали су затечени новим сазнањем.

- Да, био је груб и насилан. Приписавали смо то његовом јужњачком темпераменту. Нина је имала с њим проблема и било је одређених ситуација које она можда данас тумачи као силовање. Тешко је сада било што рећи - каже нам један њезин рођак.

Наводно је њен отац ове године покушао на било који начин ступити у конкат с Нином, која је љетос боравила у Хрватској.

- Хтио је видјети унука, али је Нина то забранила. Његове су нам вриједности отприје биле јасне. Чим је оставио супругу, односно Нинину мајку, знали смо о каквом се човјеку ради. Нина је увијек била дивно дијете. И увијек је имала проблема с околином јер је била прелијепа - каже нам члан њене породице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана