Нина Говедар: ЛОЛиПОП ће окупити најбоље комичаре из региона

Драгана Келеч
Нина Говедар: ЛОЛиПОП ће окупити најбоље комичаре из региона

Први регионални фестивал стенд-ап комедије ЛОЛиПОП фестивал, који ће се одржати на бањалучкој тврђави Кастел 9. и 10. септембра ове године у организацији Харлекин продукције, окупиће стенд-ап комичаре из четири државе из региона - Србије, Хрватске, Македоније и БиХ, а својим наступом представиће се најистакнутија имена стенд-апа из региона, истакла је продуцент првог регионалног фестивала стенд-ап комедије ЛОЛиПОП Нина Говедар.


* ГЛAС: Како сте дошли на идеју да организујете фестивал стенд-ап комедије у Бањалуци?
ГОВЕДAР: Идеја је дошла из Београда, тачније удружења Стенд-ап РС, које је покренуло цијелу причу популаризовања англосаксонске културе и стенд-апа, као облика изражавања. Будући да момци и дјевојке који наступају под именом Стенд-ап РС у Србији привлаче огромну пажњу публике својим фантастичним наступима, одличили смо да својим суграђанима приближимо појам стенд-ап комедије. С тим циљем, као загријавање за ЛОЛиПОП фестивал, у неколико различитих локала у Бањалуци одржавају се Вечери отвореног микрофона "Open Mic Night", на којима сви заинтересовани имају прилику да се опробају у анимирању публике. До сада су одржане четири овакве вечери, а до почетка фестивала очекују нас још три. Стога позивамо све заинтересоване да нас прате на "Фејсбуку", да би сазнали све информације о фестивалским активностима.
* ГЛAС: Шта ће посјетиоци током двије вечери ЛОЛиПОП фестивала имати прилику да виде?
ГОВЕДAР: ЛОЛиПОП фестивал први је регионални фестивал стенд-ап комедије у смислу да је први оваквог типа који је окупио стенд-ап комичаре из четири државе из региона - Србије, Хрватске, Македоније и БиХ, а својим наступом представиће се најистакнутија имена стенд-ап нашег региона. У два дана програма своју способност да шармирају и засмију публику представиће Срђан Динчић, Aлександар Перишић, Ненад Даниловић, Никола Силић, Џони Фазони, Срђан Јовановић, Зоран Кесић фт Бугарски, Маја Волк, Пеђа Бајовић, Домагој Пинтарић, Перица Јерковић, Тин Водопивец, те домаће снаге, односно побједници Вечери отвореног микрофона. Први дан, послије стенд-ап наступа, публику очекују наступи бањалучких бендова "Дислокација" и "Aлександриа", те наступ легендарног рок састава "Ју групе". Други дан, послије стенд-апа музички програм започиње бендом "Тупас мене", послије чега ће публика чути свирку бендова "Високи напон" и "Грассхопперс", а велико финале очекује нас уз свирку бенда "Зостер". За одличан афтерпарти обје вечери побринуће се београдски DJ-еви Мики Ристић и Урош Миловановић.
* ГЛAС: Колико је домаћа јавност заинтересована за стенд-ап комедију?
ГОВЕДAР: Стенд-ап комедија, која се састоји од кратких шала, на нашим просторима тек однедавно привлачи пажњу и доноси велику медијску популарност извођачима. Са аспекта развоја поп културе стенд-ап комедија је концепт који се уклапа у брзи ритам живота и дешавања, те је врло једноставна за реализацију, јер не захтијева додатне сценске елементе, односно костимографију и сценографију, управо зато што је фокус на извођачу, којем је неопходан само микрофон. Због своје занимљиве концепције и чињенице да на Западу стенд-ап као форма привлачи пажњу људи свих генерација, одлучили смо да својим суграђанима представимо фестивал стенд-апа, те на тај начин започнемо пажње вриједну традицију.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана