Нина Бадрић: Осјећам се као Чола, јер ме воле жене

Сања Јокић
Нина Бадрић: Осјећам се као Чола, јер ме воле жене

Бањалука - Пожељела сам се бањалучке публике, јер су прошле двије године од посљедњег дружења на Кастелу. Домаћа публика зна да препозна добру музику и знам да ће бити радост и весеље на “Aквани”.

Рекла је ово у интервјуу “Гласу Српске” Нина Бадрић, коју ће

бањалучка публика имати прилику да послуша у четвртак  увече у 20.30 часова у Воденом парку “Aквана”.

* ГЛAС: Већина Бањалучана са нестрпљењем очекује Ваш концерт на “Aквани”. Какав репертоар публика може да очекује сутра?

НИНA: Пожељела сам се бањалучке публике, јер су прошле двије године од посљедњег дружења на Кастелу. Осјећам се као легендарни Здравко Чолић, јер на моје концерте долазе понајвише жене, што ми импонује, јер оне када некога заволе тај може рећи да има каријеру те да је неко и нешто. Публику ћу у четвртак подсјетити на мој цијели репертоар. Свираћемо пјесме “Небо”, “Даће нам Бог”, “Сањам да смо скупа ми”, “На зиду плача”, “Неописиво” и многе друге, биће то својеврсни пресјек моје досадашње каријере. Домаћа публика зна да препозна добру музику и знам да ће бити радост и весеље на “Aквани”.

* ГЛAС: “Евросонг” је иза нас. Какви су Ваши утисци послије свега? Ко је био Ваш фаворит и ко сноси највећу одговорност што нумера “Небо” није остварила бољи пласман и пролазак у финале?

НИНA: “Евросонг” је прекрасно искуство. Да опет идем, била бих паметнија, знала бих са чим треба доћи. Мислим да се на таква такмичења иде са ставом побједника и са великом делегацијом. Побједничка пјесма је фантастична и свидјела ми се “на прву лопту”, а Лорин је од самог старта била мој фаворит. Њен менаџмент је генијално искористио “Евровизију” како би се представила свјетској музичкој сцени. Не бих никога окривила за мој неуспјех, јер нема смисла за тако нешто.

* ГЛAС: Какву сте причу хтјели да испричате новим албумом, а да се опет разликује од претходних?

НИНA: Људима кроз музику желим да дам најбољи дио себе. Нови албум “Небо” представља чежњу онога личног чему ја тежим и шта желим. Свака пјесма је доживјела више од милион прегледа на “Јутјубу” што је фантастично. Радим пјесме да би неко препознао у њима оно једино исправно.

* ГЛAС: Кога са регионалне музичке сцене поштујете и ко су Ваши музички узори?

НИНA: Оливер Драгојевић је тип којег обожавам и као човјека и као музичара. Он је мени одличан тумач јер свака пјесма коју отпјева добија смисао. Не треба нам ино-сцена јер се можемо задржати на овој “нашој” која је препуна талентованих музичара. Владо Георгиев, “Негатив”, “Дубиоза колектив”, “ТБФ”, “Лака”... су само неки од људи који знају бити своји и који су до краја доследни ономе што раде.

* ГЛAС: Како се носите са ружним натписима о Вама који се скоро свакодневно могу прочитати у жутој штампи? Одакле црпите снагу да се изборите са тим?

НИНA: Публика ми даје снагу и зна због чега сам ја овдје. Нисам ту да бих показала најљепшу хаљину и како се лијепо облачим већ зато што су ме препознали кроз моје нумере и као човјека. Не могу ме дотаћи наслови који немају везе са памећу.

* ГЛAС: Важите за жену од стила, да ли је Ваш модни израз дјело вјештих стилиста или волите одјевним комбинацијама да дајете лични печат и оригиналност? Који асесоари су незаобилазни у Вашем стајлингу?

НИНA: Има неколико жена које се одлично облаче, волим лијепе ствари и носим оно што ми се свиђа. Обожавам одличне ципеле, нека супер торба, фармерке и обична мајица. Знам на вечеру да изађем у неким сјајним “Диесел” фармеркама, мајицом и црвеним кармином и то је добитна комбинација.

* ГЛAС: Признали сте да волите кување. Да ли то значи да сте прави гастро-маг и у којим делицијама највише уживате?

НИНA: Прави сам гурман и хедониста. У сваком граду знам најбоље ресторане, а нарочито волим оријенталну кухињу.

* ГЛAС: Били сте дио једног музичких такмичења. Какво је Ваше мишљење о такмичењима тог типа? Да ли је то добра прилика за младе и талентоване људе или је то машинерија која брзо “гута” умјетничке вриједности?

НИНA: То је једини музички шоу у којем сам учествовала јер пажљиво бирам гдје ћу се појавити. Не свугдје и по сваку цијену. Не мислим да су ти ријалити програми пут за успјех већ само начин да се представиш јавности, најтеже слиједи послије њих. За многе је немогуће да “трају”, јер то је најтеже.

* ГЛAС: За крај, какви су Ваши планови за будући период?

НИНA: Тренутни фокус у мом животу су промоција новог албума “Небо”, турнеја, свирање, концерти. Људи су завољели пјесме са посљедњег носача звука и то је најважнија ствар.

Музички спектакл

Бране Ступар, директор “Микрофин осигурања”, који је генерални покровитељ најављеног музичког спектакла, казао је да сви они који купе улазнице за концерт добиће и поклон-купон вриједан десет марака који могу искористити приликом куповине било које полисе “Микрофин осигурања”.

Организатор концерта и власник “Квин естраде” Зоран Ђурић позвао је све да се придруже овом мегаспектаклу.

- Вријеме ће бити топло са идеалних 27 степени, тако да очекујемо пуно добре забаве уз врхунску музику највеће хрватске звијезде Нине Бадрић - рекао је је Ђурић и додао да је цијена улазнице десет марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана