Никада не би помислили да ове звијезде имају висок IQ

Г.С.
Никада не би помислили да ове звијезде имају висок IQ

Воде се расправе о томе постоји ли само једна врста интелигенције која се може мјерити тестовима или постоји више интелигенција, као што сугерише психолог с Харварда Хауард Гарднер.

Истина је да понекад интелигенцију треба квантификовати, а неки тестови могу утврдити интелектуалне способности и потенцијал особе. Не фокусирају се на знање, већ на когнитивне вјештине као што су закључивање, логика и рјешавање проблема.

Сљедећи познати људи могу се похвалити врло високим коефицијентом интелигенције.

Мет Дејмон: IQ 160

Дејмон је студирао енглеску књижевност на Харварду; међутим, пред крај студија одлучио је напустити факултет и посветити се глуми, пише Брајт Сајд.

Квентин Тарантино: IQ 160

Процјењује се да славни режисер, који се прославио филмовима као што су “Паклени шунд” и “Пси из резервоара”, има IQ 160.

Тарантино је напустио средњу школу јер је, према његовим ријечима, једини сат који је волио била историја јер га је подсјећала на филмове, преноси УНА.

Кејт Бекинсејл: IQ 152

Глумица, која је глумила у блокбастерима као што су Перл Харбор и Подземље, студирала је модерне језике на Оксфорду прије него што се посветила глуми.

Открила је да је као млађа радила IQ тест који је имала 152. Но, како је напоменула, то јој није помогло у свијету естраде.

Силвестер Сталоне: IQ 160

Према разним изворима, звијезда акционих филмова има IQ160, што значи да спада у 0,1 посто популације с изванредном способношћу логичког закључивања, брзог размишљања и брзих реакција.

Овај IQ исти је као онај који се приписује научнику Алберту Ајнштајну.

Ештон Кучер: IQ 160

Помало је иронично да већина ликова које је Ештон глумио у ситкомима углавном не блиста својом интелигенцијом. Међутим, у стварном животу, звијезда “Лудих седамдесетих” има процијењену когнитивну способност од 160 бодова.

Изван своје глумачке каријере, Кучер је био укључен у хуманитарни рад, а такође је улагао у технолошке стартупе прије него што су постали успјешни, као што су Убер и Спотифај.

Марилин Монро: IQ 165

Према неколико извора, легендарна глумица имала је IQ165, што је ставља изнад Алберта Ајнштајна. Иако није имала формално образовање, успјех који је постигла у каријери је неоспоран.

Жерар Пике: IQ 170

Фудбалер је студирао пословну економију на Универзитету у Барцелони. Према ријечима његовог оца, Пике, који је један од само четворице фудбалера који су двапут освојили Лигу првака, има IQ 170, преноси Сити магазин.

Рован Аткинсон: IQ 178

Комичар, познат по улози Мистер Бина, студирао је електротехнику и електронику на Универзитету  Њукасл, а касније је магистрирао електротехнику на Квинс Колеџ у Оксфорду.

Аткинсон има IQ 178, што је готово једнако оном Леонарда да Винчија, за којег се процјењује да је имао IQ 180.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана