Нетфликс пружио подршку расној борби: Направили колекцију филмова

ГС
Нетфликс пружио подршку расној борби: Направили колекцију филмова

Нетфликс је објавио колекцију филмова под називом "Black lives matter" како би указао на искуства која имају људи тамније боје коже.

Објављена колекција је широког распона и садржи филмове, серије и документарце који говоре о животу тамнопутих људи или у којима су тамнопути људи актери. Неки од најпопуларнијих су "Оrange is the new black", "Dear white people", "Moonlight" али и бројни други.

У Сједињеним Државама прва ствар коју корисници Нетфлиxа виде када се пријаве на свој налог је управо ова колекција, затим корисници могу наставити на класичну почетну страницу.

У Великој Британији ова колекција само "искочи" са стране, а корисници могу бирати да ли ће је склонити или погледати колекцију.

Док се на Нетфлиx налогу на овим просторима та опција не приказује.

На Тwиттеру је Нетфлиx написао "Када кажемо 'Black lives matter' ми мислимо 'Black storytelling matter". Они су казали како су пажљиво прикупили филмове који говоре о расној неправди у САД-у.

Ова компанија једна је од првих које се баве забавом, а подржала је "Black lives matter" покрет. Они су на Тwиттеру написали да због популарности своје платформе осјећају дужност да буду гласни у име свих корисника, упсленика и креатора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана