Необична имена дјеце познатих - од Јабуке до Петељке

Танјуг
Необична имена дјеце познатих - од Јабуке до Петељке

Ким Кардашијан и Кање Вест назвали су, како се чини, своју ћерку Сјеверозапад (North West) али дjевојчица рођена у суботу није једина којој су познати родитељи дали необично име.

Када су Викторија и Дејвид Бекам одлучили да свог сина назову Бруклин 1999. године, то је звучало прилично егзотичан а да је сада је име Бруклин на 29. мjесту по популарности у САД, показали су подацима социјалне службе у тој земљи.  

Избор другог њујоршког предграђа - Бронкса, на који су се одлучили пjевачица Ешли Симпсон и Пит Венц, није толико популарно.

Занимљиво је и да је Вест (Запад) било 949. најпопуларније име за дjечаке 1913. године. Узимајући у обзир садашњу популарност имена-градова попут Париз, Лондон, Сиднеј, Савана, можда можемо очекивати да ће све више беба сада добијати име по неком правцу.

Међу занимљивијим именима која су се протеклих година појавила код дjеце познатих су Алеф (син Натали Портман и Бенжамина Милијпеа), Епл и Мозес (Јабука и Мојсије) како се зову дjеца Гвинет Палтроу и Криса Мартина, Бер Блу (Меда Блу) - син глумице Алише Силверстон али и Блу Ајви - ћерка Бијонсе и Џеј Зија наводно названа по хрватском плавом бршљену.  

Кингстон и Зума су имена дjеца Гвен Стефани и Гавина Росдејла, Пајлот Инспектор (Пилот Инспектор) је син глумца Џејсона Лија, Принц Мајкл "Ћебенце" и Парис - дjеца Мајкла Џексона, Шајло, Медокс, Захара, Пакс, Нокс и Вивијен су дjеца Бреда Пита и Анџелине Жоли.

Популарни кувар Џејми Оливер био је очигледно инспирисан природом када је своју дjецу назвао Бади Бер Морис (Другар Меда Морис), Петал Блосом Рејнбоу (Процветала Петељка Дуга), Дејзи Бу Памела (Бела Рада Бу Памела) и Попи Хани Роузи (Мак Мед Ружа).

Френк Запа остао свој када је дjецу назвао Мун Јунит, Двизил, Ахмет и Дива Мафин Запа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана