Немају мира ни послије смрти: Познате личности које су захваљујући теоријама завјере још живе

24седам
Foto: Instagram

Чињеница је да смрт неких познатих личности отвара многа питања и рађа бројне сумње. Људи имају много разлога да вјерују да они уопште нису умрли, већ да су само лажирали сопствену смрт.

Неки истраживачи су чак покушали да докажу да све ове теорије завјере никако нису неосноване.

Подсјећамо се неколико славних људи који више нису међу живима, а којима теоретичари завере то никако не признају.

Мајкл Џексон

Краљ попа преминуо је 2009. од срчаног застоја. Али, доста људи и дан данас вјерује да је Мајкл Џексон још увијек жив. Чак и рођаци и пријатељи поп краља, иако увјерени у његову смрт, вјерују да у цијелом случају има превише мистерије. Они који вјерују да Џексон није мртав тврде да је намјерно лажирао своју смрт из разних разлога. Кинг је, прије свега, желио да живи нормалним животом обичног човјека. Настојао је да се ослободи прогона и нових оптужби за злостављање дјеце. Неки кажу да је Џексон морао да отплати своје дугове и повећа продају албума. Неки иду даље и тврде да је то било убиство.

Принцеза Дајана

Принцеза Дајана је умрла у саобраћајној несрећи 1997. Много је људи који свето вјерују да је омиљена принцеза у народу ипак жива. Било је толико верзија о томе шта јој се догодило да је веома тешко схватити гдје лежи права истина. Најбољи истраживачи су годинама покушавали да открију шта се заиста догодило. Уосталом, и сама Диана је више пута говорила колико је уморна од циркуса у који се њен живот претворио. Стога многи и данас радо вјерују да принцеза живи мирно на неком малом усамљеном острву.

Елвис Присли

Елвисово име на овој листи није изненађење. Огроман број људи и даље вјерује да је краљ рокенрола жив. Присли је умро 1977. од срчаног удара. Неки вјерују да је убијен. Други мисле да је лажирао сопствену смрт да би водио нормалан миран живот. Има и оних који су сигурни да је Елвис ванземаљац са друге планете и да се једноставно вратио кући.
Опет, нико ништа конкретно не зна. Све је на нивоу гласина. Елвис се с времена на вријеме „сусреће“ ту и тамо. Једно је јасно: Краљ је жив у срцима обожавалаца широм свијета и у својој музици.

Мерилин Монро

Она је један од најпознатијих секс симбола у модерној историји. У том свјетлу, није изненађујуће што толико људи једноставно одбија да вјерује у њену смрт. Неки теоретичари завјере вјерују да је звијезда убијена. Њен однос са истакнутим политичарима тог времена – Џоном Кенедијем и његовим братом Робертом Кенедијем – уништио ју је. Други тврде да је лажирала сопствену смрт и да сада живи под другим именом. Све зато што је знала превише. Неки вјерују да је Монро у психијатријској болници у Канади.

Тупак Шакур

Тупак Шакур је убијен 1996. Био је у свом аутомобилу када је изненада на њега пуцано из аутомобила у покрету. Мишљења о томе шта се заправо догодило од тог дана су веома различита. Неки су мислили да је то политички штос, други су мислили да је лични. Обе верзије се слажу да репер живи под новим именом негдје у Малезији. Поставља се питање: зашто би један од најутицајнијих репера свих времена лажирао сопствену смрт? Фанови вјерују да је Тупак оставио трагове о својој „смрти“ у својим текстовима и музичким спотовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана