Неколико сати након што је напустио Суд: Трифуновић опет кажњен у Сплиту

Г.С.
Неколико сати након што је напустио Суд: Трифуновић опет кажњен у Сплиту

СПЛИТ - Сергеј Трифуновић поновно је кажњен са 200 евра након што је пред Општинским прекршајним судом у Сплиту претходно кажњен са 500 евра због држања пса без контроле и вријеђања полицијских службеника, пише Слободна Далмација.

Пар сати након што је изашао из суднице Сергеј Трифуновић је извео свог њемачког овчара у шетњу у суботу око 12.55 сати те га је полиција затекла како његов њемачки овчар слободно шета Босанском улицом, у самом центру града, без повоца и заштитне корпе, дакле без икакве контроле.

Изречена му је казна од 200 евра у виду прекршајног налога, а како је Трифуновић платио казну одмах, наплаћено му је само двије трећине казне, значи 133 евра.

Шетање пса без поводца

Наиме, ако пас шета без повоца, мора имати заштитну корпу, а ако је на повоцу не мора. Њемачки овчар је категорија пса који се третира као животиња која може угрозити људе.

Полиција је у првом случају затражила укупно 1.000 евра казне, 700 за вријеђање полицајаца и 300 евра за пса без конроле, а на крају је Трифуновић за оба прекршаја осуђен на 500 евра. Мора платити и трошкове поступка у висини од 50 евра.

Вријеђао жену која га је пријавила

Пар сати које је провео у полицији рачунају му се као дан хапшења па је у коначници казна 460,18 евра. Сматраће се да је у цијелости плаћена ако Трифуновић одмах плати двије трећине преостале казне. И он и полиција одрекли су се права жалбе.

Сада је платио одмах 133 евра тако да је Трифуновића његов љубимац коштао 590 евра јер Трифуновић није хтио ограничити његову слободу.

Полицију је позвала жена која је и свједочила на суђењу, а свједочила су и два полицајца које је Сергеј вријеђао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана