Негирао оптужбе: За шта се све терети Шон Диди Комс

Танјуг
Негирао оптужбе: За шта се све терети Шон Диди Комс

ЊУЈОРК - Амерички репер и хип-хоп могул Шон "Диди" Комс данас се пред судом у Њујорку изјаснио да није крив по оптужбама за завјеру, трговину људима и превоза особа ради проституције.

Федерални тужиоци назвали су Комса опасним и тражили да буде затворен без кауције, преноси АП.

''Комс је деценијама физички и сексуално злостављао жртве. Користио је огромне ресурсе своје компаније да би олакшао своје злостављање и прикрио своје злочине. Једноставно речено, он је серијски злостављач", рекла је помоћница америчког тужиоца Емили Џонсон пред судом. 

Она је такође рекла да Комс има ''обимну историју ометања правде", укључујући наводно подмићивање и застрашивање свједока.

Његови адвокати су предложили да репер буде пуштен уз гаранцију од 50 милиона долара за кућни притвор уз електронско праћење. 

"Он није савршена особа. Користио је дрогу. Био је у токсичним везама", рекао је адвокат Марк Ањифило суду, додавши да се Комс лијечи.

Тужилац Јужног округа Њујорка Дејмијан Вилијамс изјавио је да су репера на Менхетну ухапсили федерални агенти, а његов адвокат Марк Ањифило је изјавио да се ради о ''неправедном'' кривичном гоњењу.

''Шон 'Диди' Комс је музичка икона, самостални предузетник, породичан човјек пун љубави и доказани филантроп који је провео посљедњих 30 година градећи царство, обожавајући своју дјецу и радећи на подизању црначке заједнице", рекао је Ањифило.

Он је додао да његов клијент није злочинац, као и да се Комс добровољно преселио у Њујорк у ишчекивању оптужби, преноси Ројтерс.

У новембру, репера је бивша дјевојка, пјевачица Касандра Вентура, оптужила за физичко злостављање, сексуално ропство и силовање током њихове деценије дуге везе. 

Она је пристала на поравнање један дан након тужбе, а Комс је негирао њене наводе.

Истовремено, репер се суочио са неколико грађанских тужби жена и мушкараца који су га оптужили за сексуални напад и друге врсте злостављања.

Његови адвокати су се борили против тих случајева на суду, а федерални агенти упали су у његове домове у Лос Анђелесу и Мајами Бичу на Флориди прије шест мјесеци.

Певачица Даун Ричард оптужила је прошле недјеље Комса у тужби за сексуални напад, злостављање, трговину људима, родну дискриминацију и превару.

Судија у Мичигену је овог мјесеца наложио Комсу да плати 100 милиона долара Дерику Лију Смиту, који је рекао да га је Комс дрогирао и сексуално напао на забави прије скоро 30 година, након што се Комс није појавио да се брани на суду.

Комс је такође одбацио тврдње наведене у тужби Роднија "Лил Рода" Џонса за трговину људима, кога је репер запослио као продуцента на свом издању ''The Love Album: Off the Grid“ из 2023.

Суочен је и са оптужбом за силовање дјевојчице, а он је негирао све оптужбе.

Претходно, Комс је у марту 2001. ослобођен оптужби за мито и посједовање оружја у кривичном процесу за пуцњаву у ноћном клубу у којој су три особе рањене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана