Неди Украден одузета имовина у Тивту

Blic.rs
Неди Украден одузета имовина у Тивту

Пјевачица Неда Украден, која 40 година има кућу у тиватском насељу Лепетани, суочава се са одузимањем дијела плаца.

Она је рекла како јој Општина Тиват и инвеститори у изградњи станова, под плаштом јавног интереса, одузимају имовину.

"Овде имам кућу од 1975. године, а 1989. сам купила у њеној близини још један плац од 359 квадрата. Када сам недавно тражила грађевинску дозволу да ми кћерка и зет на том плацу сазидају нешто за себе, испоставило се да је од мог плаца нестало скоро 90 квадрата, које су приписани суседним парцелама. У међувремену, појавио се Рус који годинама зида станове за продају у Лепетенима и затражио да му продам плац рекавши ми - не можеш ти ту ништа градити, јер немаш довољно површине, одузети су ти квадрати за пут", рекла је Украден.

У октобру прошле године, познатој пјевачици стигао је допис да јој се изузима по око 50 квадрата површине спорног, али и оближњег плаца на којем јој је кућа "за потребе изградње приступног пута парцелама 27/1, 27/2 и 27/3 КО Лепетани". пише Блиц.

Ријеч је о 3 парцеле у непосредној близини, које су, у међувремену, један од комшија-Ванчо Апостолов из Македоније и његова сестра Радмила, продали.

 "Апостолов, који и сада има кућу са двориштем испод нас, уз сами пут Тиват- Котор, имао је прилазни пут преко тог дела свог имања на три плаца изнад куће, које је продао блиским сродницима главне администраторке Општине Тиват, Јованке Лаличић. Међутим, он је након продаје ставио капију на дно свога плаца, а нови власници сада преко туђег хоће да иду до имовине коју су купили", рекла је она.

Како је додала, покренула је "вансудски поступак утврђења међа"  а вјештак геодета констатовао је да су дјелови њеног плаца већ раније доспјели у границе имовине које је Апостолов препродао.

"Сада су на сцени својеврсне уцене - не дају ми грађевинску дозволу, јер не пристајем на такву њихову парцелизацију, у којој су већ присвојили део моје имовине, а хоће још да постојећи колски прилаз нашим кућама продуже до својих парцела, и са постојећа 3,5 метра, прошире на шест метара, као да је реч о магистрали. Ја им то сигурно нећу тек тако дозволити", поручује Неда Украден.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана