Не допада ми се термин плус сајз

Aгенције
Не допада ми се термин плус сајз

Славна манекенка Тајра Бенкс постала је заштитно лице кампање бренда "Специал К", која промовише здраву слику женског тијела, па се тако огласила и на тему "плус сајз" модела.

Тајра се удружила са овим брендом како би спријечила негативне коментаре о пунијем женском тијелу и показала да су они препрека за промоцију супротних ставова.

"Не волим термин ‘плас сајз’ модел и нећу га користити, јер сматрам да нема смисла", рекла је за Хафингтон пост стајл додајући да су то заправо "реалне жене".

Слоган кампање чије је Тајра заштитно лице гласи: "Пссст... Целулит је мој ДНК" .

Иначе, ово није први пут да се Тајра залаже да промјене у свијету моделинга. Још 2008. године она је прогласила победницу "Топ модела", Витни Томпсон која је убрзо постала једна од познатијих "плус сајз" модела.

И сама Тајра признаје да је у периоду када је имала највише килограма постигла највећи пословни успјех због чега многе своје секси слике посвећује управо женама с облинама.

"Свим дјевојкама са облинама и мало већом гузом шаљем љубав", само је један од натписа испод њених слика на друштвеним мрежама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана