Не блиједи сјећање на краља рокенрола

Глас Српске
Не блиједи сјећање на краља рокенрола

Ни 34 године послије смрти сјај звијезде краља рокенрола не блиједи.

Хиљаде поштовалаца Елвиса Прислија окупиле су се јуче тим поводом у "Грејсленду", а ове године обиљежиће и пет и по деценија од изласка прва два албума музичке легенде на којима су неке од његових најпознатијих пјесама "Heartbreak Hotel", "Blue Suede Shoes", "Love Ме Tender"...

Сваке године велики број фанова краља рокенрола окупи се 16. августа у Мемфису да би одали пошту пјевачу који је преминуо 1977. године.

- Ово је невјероватна година за рок музику - рекао је музички продуцент Ернест Џоџенсен.

Како би обиљежили годишњицу смрти Елвиса Прислија, Џоџенсен и његов тим направили су сет од пет дискова под називом "Young Man With the Big Beat".

Сет неће укључивати само пет дискова, већ и књигу од 80 страница која нуди увид у хронологију живота легенде рокенрола. У књизи ће се наћи Прислијеве фотографије, разгледнице, писма обожавалаца, насловне странице часописа и остале ствари које подсјећају на њега.

На прва два диска наћи ће се музика са дебитантског албума великог умјетника "Елвис Присли" и сљедећег "Елвис". На ова два албума, која су изашла 1956. године, налазе се неке од његових најпознатијих пјесама, као што су "Heartbreak Hotel", "Blue Suede Shoes", "Don't Ve Cruel", "Hound Dog", "Love Ме Tender" и многе друге. Ова два албума продата су у 800.000 примјерака у години када су изашли. На трећем диску из овог сета биће стављене ријетке пјесме са живих наступа, док ће се на четвртом наћи пјесме са његових првих снимања у јануару и фебруару 1956. године, на којима је Присли урадио 12 пјесама. Пети диск укључује интервјуе и два сегмента Прислијевог ријетког монолога "The Truth About Me".

Колекција од пет дискова у продаји ће бити од 27. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана