НБА тренер сачекао развод па потписао уговор тежак више од 100 милиона евра

ГС
НБА тренер сачекао развод па потписао уговор тежак више од 100 милиона евра

Славни НБА тренер Ерик Споелстра, освајач шампионског прстена с Мајами Хитом 2012. и 2013. године, прошле седмице је потписао нови уговор с овом франшизом и постао најплаћенији тренер икада.

Педесеттрогодишњи Споелстра је потписао уговор на осам година с Хитом, а према њему ће зарадити више од 100 милиона евра.

Сада су испливали и занимљиви детаљи који су у позадини цијеле приче, пошто је откривено да су Споелстра и Мајами чекали да се он разведе од супруге Ники, 16 година млађе бивше плесачице, па тек онда званично потписали уговор.

Наравно, процес развода је већ био покренут, али је Споелстра одиграо лукав потез и чекао да све буде готово како сада већ његовој бившој супрузи не би припао значајан дио новца из уговора.

Таквим размишљањем је одушевљен и легендарни Шекил О'Нил, који је у једном подкасту такав потез назвао "шаховским".

Фанови су на „Инстаграму“ због свега покушали исмијати Ники говоривши јој да је остала без вреће новца.

"Донијели смо тешку, али заједничку одлуку да окончамо наш брак. Обоје смо захвални на нашој вези и потпуно смо предани заједничком одгоју наше дјеце. Они су наш приоритет. Захваљујемо свима на подршци и тражимо приватност док окрећемо нову страницу у нашој обитељи", заједно су објавили Ерик и Ники након развода.

Споелстра је тренер Мајамија још од 2008. године, а раније је радио и као асистент тренеру у овом клубу. С Ники је Ерик ступио у брак 2016. године, а од тада су добили двоје дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана