Навратилова мора да плати три милиона долара

Глас Српске
Навратилова мора да плати три милиона долара

Некадашња тениска звијезда Мартина Навратилова послије двогодишњег повлачења по судовима према договору бившој дјевојци, 57-годишњој Тони Лејтон, исплатиће три милиона америчких долара за ћутање.

Тони, која је због Навратилове својевремено напустила супруга Џеферија Ламберта, Мартининог рачуновођу, пријетила је да ће јавности открити сав њихов прљави веш, а успут је и тужила бившу тенисерку за "емоционалну, менталну и психичку трауму коју је доживјела због ненајављеног прекида".

- Има пуно костура у Мартинином ормару. Заправо, има их пуно складиште и знам за све њих - рекла је још 2008. године Тони, љута што ју је у јануару те године, послије осам година везе, Навратилова оставила и избацила из њиховог дома на Флориди. Судска битка између Навратилове и Лејтонове се водила око четири куће, неколико аутомобила, колекције умјетничких дјела, брода те прихватилишта за животиње.

Мартина и Тони су се 2000. године вјенчале у Њу Хемпширу, јер је ондје било дозвољено склапање геј бракова, али су већину заједничког живота провеле на Флориди, гдје се геј бракови не признају. Будући да је ове године Навратилова објавила да води битку са раком дојке, многи сматрају да би то могао бити разлог зашто је одлучила да се нагодити са Лејтон, јер је двогодишње повлачење по судовима са бившом дјевојком изазивало пуно стреса. Мартинин љекар каже да опоравак тениске легенде од рака тече добро.

Ово није први пут да Навратилова "плаћа рачун" послије прекида везе. Када је 1991. године прекинула своју осмогодишњу везу исплатила је Туди Нелсон 3,5 милиона америчких долара. Нелсонова је о Навратиловој написала и двије књиге, "Love Match: Nelson vs. Navratilova" објављену 1993. године те "Choices: My JourneyAfter leaving My Husband for Martina and a Lesbian Life", објављену 1996. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана