Навијач Стариџа назвао мајмуном

Глас Српске
Навијач Стариџа назвао мајмуном

Фудбалски клуб Челзи покренуо је истрагу након што је добио жалбу да је један од навијача "плавих", назвао нападача Данијела Стариџа "мајмуном".

Притужба је стигла од неименованог навијача клуба који тврди да је један од навијача Челзија из VIP ложе, резервисане за спонзоре и њихове пријатеље, за вријеме утакмице Лиге шампиона против Генка назвао Стариџа мајмуном, мало прије него што је овај требало да уђе у игру. "Даилџ Маил" наводи да је неименовани навијач узвикнуо сљедеће:

 - Види! Уводе мајмуна у игру.

Навијач, који је сједио у истом сектору као и човјек који је расистички вријеђао Стариџа, послао је притужбу електронском поштом извршном директору Челзија Рону Гурлају. У њој се такође додаје да је "навијач" учествовао у пјесми која расистички вријеђа и Aнтона Фердинанда, којег је неколико дана раније, наводно, одбрамбени играч Челзија, Џон Тери, злостављао на расној основи.

- Добили смо нову жалбу од навијача коју врло озбиљно схватамо. Већ спроводимо истрагу заједно са нашим осигурањем клуба, у коју ће се врло вјероватно укључити и полиција. Нећемо толерисати никакве врсте расизма и желимо потакнути навијаче да помогну у идентификацији особе одговорне за расизам на стадиону - рекао је портпарол Челзија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана