Научници коначно дошли до објашњења зашто је Ким Кардашијан позната

Агенције
Научници коначно дошли до објашњења зашто је Ким Кардашијан позната

Њу прати 36 милиона људи на Инстаграму и скоро 33 милиона на Твитеру, а њена игрица за мобилни је преузета више од 28 милиона пута – чини се да Ким не можемо избjећи.

Резултати недавног истраживања коначно дају објашњење зашто је Ким Кардашијан толико популарна. Наиме, научници су открили да неке звијезде могу подстаћи изузетно јаке реакције у мозгу, а на Ким смо посебно фокусирани због претјераног броја фотографија којима нас обасипа.

Ако чујемо неку изјаву или прочитамо нечије ријечи, можемо о њима расправљати у недоглед, док сама фотографија не захтијева дебату или посебан аналитички процес.

Ипак, свакако је битно и ко објављује те фотке.

„Чињеница да Ким већином сама објављује фотографије доводи до тога да ми на неки начин вјерујмо да је ријеч о потпуно сигурном приступу њој као особи и њеном животу него ономе што видимо у часопису", каже професорка медија, културе и комуникације са Универзитета у Њујорку, Мелани Кохен.

Она је такође учинила да нам дјелује препознатљиво и по томе што пред камером објављује све детаље из приватног живота и то толико интимне, о којима чак ни сами не бисмо причали са блиским пријатељима.

"Она се 100 посто изложила јавности. Изашла је у јавност као да нема ништа да крије, па дјелује стварно и приступачно"

Захваљујући Киминој свеприсутности по медијима, можемо у стварном времену пратити стварање иконе - некога ко се из стварне особе трансформисао у симбол и ко искориштава све предности интернета како би досегао статус идола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана