Натали Портман: Није лако бити Јеврејка у Паризу

Агенције
Натали Портман: Није лако бити Јеврејка у Паризу

Америчко-израелска глумица Натали Портман изјавила је да се не осjећа пријатно као Јеврејка која живи у Паризу, преноси данас амерички часопис Холивуд репортер.

Глумица (33), рођена у Израелу и која се преселила у Париз прошле године, два мjесеца прије терористичких напада на лист Шарли ебдо и једну јеврејску радњу, рекла је да је схватила да је Француска "културолошки дубоко другачија од САД".

"Раније сам често долазила у Париз и мислила да је живот сличан као у САД. Тек кад сам почела да живим у том граду, схватила сам колико су Америкаци културолошки другачији", рекла је Натали Портман и додала да се ојсећа "нервозно" као Јеврејка у Паризу.

Према њеним ријечима, осјећала би се нервозно и као црнкиња у САД или као муслиманка у неким другим градовима. На питање Холивуд репортера да ли се много потресла послије напада 7. јануара у Паризу гдје је погинуло 17 особа, глумица је само одговорила: "Знате, ја сам из Израела".

Натали Портман је добитница Оскара за најбољу главну глумицу 2010. године за улогу у филму "Црни лабуд". На снимању је упознала француског балетана и кореографа Бенжамена Милпјеа за којег се удала 2012. године.

Глумица се преселила у Париз након што је Милпје прошле године постао умјетнички директор балета париске Опере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана