Наоми Кембел за вечеру потрошила скоро два милиона евра

GS
Foto: Instagram

Комисија за добротворне сврхе утврдила да је добротворна организација чија је повјереница Наоми Кембел, потрошила 1, 9 милиона евра на вечеру, док је онима којима је новац био намијењен уплаћено само 6.000 евра.

Вијест да је Наоми Кембел проневјерила новац из добротворне организације „Фешн фор рилиф“ (Fashion for relief), чије је заштитно лице и повјереница већ 10 година, одјекнула је свијетом, а сада се огласила се и манекенка.

Уплакана, прије новинарима у Паризу Кембел је негирала оптужбе да је расипала новац добротворне организације, односно да га није прослиједила онима за које је он и прикупљан.

Истражитељи су открили финансијске малверзације у тој организацији и саопштили су, како преноси Дејли мејл, од прикупљених 5,6 милиона евра само је 466 хиљада завршило на правој адреси. Односно, према налазима Комисије за добротворне сврхе, крајњи корисници су добили само 6.000 евра у посљедњих 15 мјесеци.

Остатак је, тврде, потрошен, између осталог, и на цигарете, осигурање Наоми Кембел и друга неовлаштена плаћања.

Претходно су се, према наводима истог листа, појавили детаљи да је споменута организација у којој је Кембел не само заштитно лице, већ и старатељ, потрошила више од 14 хиљада фунти (16.782 евра) на лет до француске Нице, а потом и више од девет хиљада евра за боравак у луксузном хотелу.

Иначе, манекенка се у Паризу појавила на гала вечери на којој јој је је уручена престижна награда за културу.

Док је покушавала да заустави сузе, рекла је да је "јако забринута", и да "није контролисала" организацију у којој је била повјереница.

Додала је и да је тек сазнала да јој је Комисија за добротворне сврхе забранила да обавља даљу дужност повјеренице добротворне организације Фешн фор рилиф.

"Истражујемо што се догодило јер ја нисам контролисала ту добротворну организацију. Контролу сама повјерила својим адвокатима и сада истражујемо шта и како, с обзиром на то да све што радим и сваки новчић, који скупим иде у добротворне сврхе."

У тренутку када јој је министарка културе Рашида Дати уручила признање, Наоми је бризнула у плач.

Комисија за добротворне сврхе у међувремену је саопштила да је више од 400 хиљада евра прикупљених донација у организацији Наоми Кембел враћено донаторима како би се спречила даља експлоатација средстава.

Дејли мејл је, такође, након увида у службене рачуне „Фешн фор Рилиф“ извијестио да је на организацију гала свечаности у Кану та организација потрошила више од 1,9 милиона еура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана