Наоми Кембел губи косу

Агенције
Наоми Кембел губи косу

Најновије фотографије славног супермодела Наоми Кембел потпуно су шокирале јавност, јер манекенка има изражена "острва" без косе на глави. Наводно је тај проблем резултат вишегодишњег ношења тешких уметака и малтретирања косе.

Фотографије снимљене приликом фотографисања модне кампање Денис Басо у Њујорку откриле су да једна од најљепших жена свијета из неког разлога губи косу. У тренутку када је стилиста намјештао одјећу на Наомином тијелу помјеривши њену косу у страну, уочена је застрашујућа ћелавост на њеној глави.

Стручњаци вјерују да је косу изгубила због ношења уметака иако не искључују ни неки облик хормонског поремећаја. Она се сада најчешће појављује са периком, због које, иако јој омогућава често експериментисање са фризурама, сигурно није срећна.

Ова прелијепа жена је карипско-кинеског поријекла, а у свијету моде носи надимак Црна пантера. Рођена је почетком седамдесетих година прошлог вијека у лондонској четврти Стритхем, а одрасла је само са мајком без оца.

Године 1980. примљена је у престижну лондонску школу балета, а уз то је похађала и лондонску глумачку академију. Каријеру је започела већ са седам година када је глумила ученицу у видео-споту Боба Марлија за пјесму "Да ли је ово љубав?".

Свијет моде открио ју је када је имала петнаест година. У априлу 1986. појавила се на насловној страни магазина "Ел" замијенивши модел који је отказао снимање. У априлу 1988. године појавила се у париском "Вогу" као први црни модел на насловној страни.

Врхунац каријере доживјела је раних деведесетих када је заједно са Клаудијом Шифер и Синди Крафорд била један од најпознатијих и најплаћенијих модела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана