Намјештај са двора Обреновића за Џона Малковича

pink.rs
Намјештај са двора Обреновића за Џона Малковича

Холивудски глумац Џон Малкович стиже у Београд, гдје ће бити почасни гост Феста, а за посјету, која ће трајати мање од 48 сати, добиће 100.000 евра.

Организатори су се потрудили да се глумац у српској пријестоници осјећа као предсједник, па су му обезбједили предсједнички апартман у једном хотелу који носи назив „Алберт Ајнштајн".

Популарни глумац није тражио никакве посебне услове да дође у Србију. Ипак, на свој рачун ће инкасирати 100.000 евра. Како се наводи, за овакве посјете плаћа се од 30.000 до 100.000 евра, а с обзиром на то да је Малкович велика звијезда, не чуди што је добио овакав хонорар.

Глумац у Београд стиже на дан затварања престижног филмског фестивала 8. марта, а у поподневним сатима има конференцију за новинаре. Није сигурно да ће Малкович давати изјаве за медије јер је тражио да нема обавезу према њима.

Иначе, он ће добити признање Београдски побједник за изузетан допринос филмској умјетности. Као почасни гост, Малкович ће одржати рецитал „Музички критичар" уз музичку пратњу, што је потврдио Иван Карл, градски секретар за културу и предсједник Одбора Феста.

Организатори су се потрудили да Малковичев боравак у Београду остане у лијепој успомени. Глумац ће бити смјештен у једном престоничком хотелу у којем су боравили бројни државници и умјетници: Леонид Брежњев, Индира Ганди, Роберт Макнамара, Роберт де Ниро, Бред Пит, Бернардо Бертолучи, Максим Горки, Кирк Даглас, Мајкл Даглас, Мила Јововић... Апартман носи име Алберта Ајнштајна, кога је у Србију довела супруга Милева Марић. У њему се налазе оригинални комади намјештаја са двора српске династије Обреновић.

Подсјетимо, Џон Малкович је популарни холивудски глумац, који је два пута био номинован за престижну награду Оскар, а публика код нас га најбоље познаје из филма "Бити Џон Малкович" у коме глуми самог себе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана