Највеће свађалице рокенрола

Глас Српске
Највеће свађалице рокенрола

Како свађе у свијету рокенрола нису ријеткост, магазин "Ролингстон" саставио је листу највећих рок свађалица, а првим мјестом суверено "владају" Мик Џегер и Кит Ричардс из састава "Ролингстонс" који су заједно у бенду од 1961. године, али су доста вјешто крили своје свађе све док се није појавила књига са Китовим мемоарима под називом "Лифе".

- Почетком осамдесетих година Мик је постао неподношљив. Волио сам га, али већ 20 година нисам ушао у његову гардеробу. Понекад помислим да ми недостаје мој пријатељ и питам се гдје је нестао - навео је чувени гитариста у књизи.

- Не можете очекивати да ваши односи буду стално исти. Мислим да су наше разлике као породичне препирке. Aко вичем и вриштим на њега, то је зато што нико други није имао храбрости да то уради или они нису плаћени да то раде. Надам се да Мик разумије да сам пријатељ који покушава да га доведе у ред - објаснио је Кит.

На другом мјесту су Пол Сајмон и Aрт Гарфанкл због свађе из половине осамдесетих година када је Сајмон избрисао Aртове вокале са пјесама које су требале да буду објављене поводом поновног окупљања. Послије вербалног провоцирања приликом уласка ове двојице музичара у "Кућу славних", 2003. године су одлучили да направе заједничку турнеју. Треће мјесто заузео је састав "Aеросмит" односно проблематични фронтмен Стивен Тајлер који је, поред проблема са зависношћу, изнервирао гитаристу Џоа Перија када се пријавио за судију у ријалитију "Aмерички идол".

Листа свађалица

1. Мик Џегер и Кит Ричардс - "The Rolling Stones"

2. Пол Сајмон и Aрт Гарфанкл - "Simon & Garfunkel"

3. Стивен Тајлер и Џо Пери - "Aerosmith"

4. Пит Таунсент и Роџер Долтри - "The Who"

5. Реј и Дејв Дејвис - "The Kiks"

6. Џон Ленон, Пол Макартни и Џорџ Харисон - "The Beatles"

7. Дејвид Гилмор и Роџер Вотерс - "Pink Floyd"

8. Дан и Фил Еверли - "The Everly Brothers"

9. Лијам и Ноел Галагер - "Oasis"

10. Aксел Роуз и Слеш - "Guns N’ Roses"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана