Најскандалозније жене свијета Кеопатра VII и Леди Годива

Глас Српске
Најскандалозније жене свијета Кеопатра VII и Леди Годива

Скандали у свијету како данас, тако и у прошлом вијеку, показали су се као најбољи покретачи успјешне каријере. Насловнице новина широм свијета попуњавају љубавне афере, пијани испад или секс са предсједником. Према интернетским страницама, прво мјесто најскандалозније жене свијета заузела је Клеопатра VII која је била једна од првих моћних политичарки. Клеопатра је владала уз свог брата, који јој је уједно био и муж, а прогласила је себе реинкарнацијом богиње Изиде.

Леди Годива је од мужа, барона од Ковентрија, тражила да становницима тога града укине или ба­р смањи порез, што је он упорно одбијао. На крају су постигли договор да ће порез бити укинут ако гола пројаше селом. Није тачно познато да ли је била дословно гола, али умјетници су је увијек приказивали без одјеће, покривену само увојцима њене дуге косе.

На трећем мјесту налази се Јована Орлеанка која је била француска ратница из 15. вијека, а позната је по неустрашивој борби за ослобођење Француске од енглеске владавине. Карло VII је послије неколико успјешних борби прогласио за краљицу.

На четвртом мјесту налази се Ма Баркер
која је била опасна луђакиња, а од 1931. до 1935. организовала је  око стотину пљачки банака, отмица и убистава.

Бони Паркер је са својим љубавником пљачкала и убијала, а медији су је описивали као дрску и секси. Насловнице новина попуњавала је и Моника Левински, насмијана стажисткиња из Бијеле куће, која је успјешно редефинисала појам "сексуални однос". Заслужна је и за одлазак предсједника Клинтона, као и лудовање његове супруге Хилари. Линдзи Лохан се појавила на хиљадама насловница познатих часописа који су били одушевљени њеним невиним изгледом. Касније се Лохан претворила у предмет трачева, постала је зависна од кокаина и алкохола, што јој је и упропастило каријеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана