Мистериозна турска глумица извршила самоубиство: Прославила се улогом у серији „Елиф”

Г.С.
Foto: Скриншот

Турску глумицу Мерве Кајалп публика у региону зна по улози Гулај у серији „Елиф“, а глумила је у још

бројним запаженим филмовима и серијама у Турској.

Ипак, никада се није претјерано експонирала и није се кретала међу најпопуларнијим глумцима, па је увијек важила за праву мистерију у њеној земљи.

Рођена је у Истанбулу, а потом је студирала глуму на Универзитету „Сулејман Демирел” у Испарти и млада се отиснула у свијет глуме. Након што је стекла диплому око годину и по играла је у Истанбулском државном театру, да би се потом преоријентисала на рад у приватним и алтернативним позориштима, преноси Азра.

Становала је дуго у Даламану, у провинцији Мугла, а углавном је била затворена у себе и није често на друштвеним мрежама дијелила детаље о приватном животу. Дијелила је селфије, фотогафије својих умјетничких слика и тренутке с плаже, али обично је на свим фотографијама била сама и није дијелила превише.

Како је важила за веома мистериозну, тако је и отишла, без објашњења.

У септембру прошле године, турски медији јавили су да је Мерве Кајалп пронађена без знакова живота у 37. години, а истрагом је утврђено да је извршила смоубиство.

Након што су комшије чуле пуцње с другог спрата стамбене зграде у којој је глумица живјела, упутиле су позив на број 112, који се позива у случају хитних ситуација.

На лице мјеста су одмах стигли полиција и медицинска екипа, али је могла да буде само констатована смрт. Тијело Мерве Кајалп потом је пренесено на обдукцију, на Институт за судску медицину.

Истрага је показала да је глумица себи одузела живот, и то пиштољем који је припадао њеном оцу.

Није познато је ли Мерве оставила иза себе опроштајно писмо, а какви су је проблеми довели у стање да има суицидне мисли није откривено до данас.

Ипак, њена страшна и изненадна смрт покренула је у Турској разговор о менталном здрављу, притисцима које са собом носи слава и о томе колико је важно да људи у индустрији забаве добију адекватну подршку.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана