Најлуђи тренутак у историји Холивуда: Ова позната звијезда заправо никад није ни постојала!

Агенције
Најлуђи тренутак у историји Холивуда: Ова позната звијезда заправо никад није ни постојала!

У новембру 1996. године престижни часопис "Esquire" објавио је насловницу са ликом младе дjевојке Алегре Колман коју су тада описали као нову звијезду коју ће узрдмати Холивуд.

"Заборавите Гвинет, она је нова дјевојка из снова", писало је. У чланку су је повезивали са глумцем Дејвидом Швимером, звијездом серије "Пријатељи", а истакнуто је било да је и Вуди Ален свој слиједећи филм наменио управо њој па чак и да постоје и њене голишаве фотографије које су снимили папараци.


Била је то прича о дјевојци која је заинтригирала Холивуд, чак толико да су часопис убрзо контактирали бројни ловци на таленте како би се упознали с новом звијездом. Међутим убрзо се испоставило да је Алегра заправо права мистерија и то првенствено због тога што није ни постојала.

Наиме, њу је измислила новинарка Марта Шерил за потребе промоције часописа, а дјевојка која је позирала за насловницу била је модел Али Лартер. Временом се показало да је снимање за "Esquire" за Али била добра одскочна даска кад је каријера у питању, па је она одлучила да срећу окуша у Холивуду.

Појавила се у филмовима као што су "House on Haunted Hill”, “American Outlaws” и “Legally Blonde", а најпознатија је по улози у НБЦ-јевој серији "Хероес".

"Имала сам тада само 22 године и била на почетку каријере. Радила сам с фотографом Тројом Хаусем када ми је рекао да "Esquire" креира лик измишљене глумице која ће бити коментар на читав феномен холивудских звијезда. Било је то јако забавно. У том тренутку сам сматрала како је заправо генијално што је тај текст само за нијансу другачији од стварности. Свог менаџера упознала сам управо преко те насловнице. Управо тај потез ми је отворио многа врата и не жалим јер сам то учинила", прича лијепа Али.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана