Најљепша удата мама Србије: Срећан брак је рецепт за љепоту

Novosti.rs
Најљепша удата мама Србије: Срећан брак је рецепт за љепоту

Одувек сам жељела да будем мајка троје дјеце, породица ми је на првом мјесту. Моји родитељи су 30 година у браку и природно је да то што гледате у кући, желите и вама да се деси – прича за "Новости" Катарина Лекић, званично најљепша удата мама у Србији.

Током живота су јој стално говорили да се окане кошарке и опроба у манекенским водама, али Катарини Лекић је спорт био важнији. Лијепа Шапчанка је лопту спустила тек када је 2005. године уписала Филолошки факултет у Београду, одсјек за општу лингвистику. У браку је годину и по дана, мама је 14-мјесечне преслатке дјевојчице Петре. Док јој је супруг на раду у иностранству, ова дама је направила малу женску комуну у Београду, гдје живи са свекрвом и кћерком. Њихов миран живот пореметило је такмичање Mrs World Serbia, а Катарина је прошле недеље проглашена за најљепшу жену и мајку у Србији. Ниједног тренутка није се покајала што се пријавила за такмичење.

- Урадила сам то да бих могла да кажем да ни за чим не жалим у животу. Све смо се пријавиле због дружења, нових искустава, забаве. Нисмо имале велике обавезе пре избора, а тог дана смо биле на пробама. Вежбале смо излазак на писту, ход на високим потпетицама. То је мени било баш напорно, јер иначе не носим штикле - признаје Катарина.

Финале за Mrs World (најљепшу госпођу свијета) одржава се у мају у Бугарској, а наша представница очекује нова познанства и могуће пословне везе. Жеља јој је да представи себе и Србију у добром свијетлу и уљепша слику о тој земљи.

На крају разговора, Катарина је дала и неколико савјета читатељкама - Најважније је да сачувамо породицу као најјачи стуб друштва, да се не бисмо изгубили у овом лудом времену и брзини у којој живимо. Даме, не падајте у колотечину и не запостављајте се. Тако ћете себи постати ружне, а када сте незадовољне, бићете ружне и другима. Будите своје, не љубоморне и завидне као већина српских жена - савјетује Катарина.

- Представићу се као супруга и мајка, желим да промовишем жене и породичне вредности. Рецепт за лепоту је срећан брак. Жена која је задовољна исијава изнутра. Не можете људе да слажете и кажете да сте срећни, а у ствари сте тужни. Најбитније је да је у кући све у реду, тада сте заиста испуњени.

Како је супруг реаговао на вашу побједу?

- Рекао ми је: Ти си за мене најлепша, ово је само потврда да си и за друге. Његова подршка ми много значи.

Планирате ли да проширите породицу?

- Одувек сам желела да будем мајка троје деце, породица ми је на првом месту. Моји родитељи су 30 година у браку и природно је да то што гледате у кући, желите и вама да се деси. На брак гледам много озбиљније од оних који се венчају па се већ после три месеца разводе. Желим да га одржим током читавог живота - наглашава Катарина.

Да ли сте очекивали да побједите?

- Нисам се надала, пре месец дана сам имала једну озбиљну операцију и буквално сам била на корак до смрти. Када сам добила позив за кастинг, само сам се захвалила и рекла да не могу да дођем јер сам још била у болници. Ипак, организатори су ми изашли у сусрет и дозволили да се појавим директно на такмичењу. Села сам и схватила да не желим ништа да пропустим у животу. Одлучила сам да ћу физички издржати и успела сам.

Катарина истиче да јој је та операција промјенила живот из корјена.

- Увек сам била песимиста, али ми је чаша сада полупуна, уместо полупразна. Човек стварно промени поглед на свет и живот када тако нешто доживи. Ствари због којих смо се нервирали постану небитне и безвредне. Сада сваке вечери када легнем, мислим само о позитивним стварима, што раније није био случај.

Најљепша мама Србије је на сталној релације Шабац - Београд, а поред такмичења у Бугарској, ове године заокупиће је и многе хуманитарне акције и пројекти. Такође, очекује је и повратак физичким активностима које одлаже од понедјељка до понедјељка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана