Најбоља модна издања на овогодишњој Мет Гали

ГС
Додјела награда
Foto: Танјуг | Додјела награда

Мет Гала је велики модни догађај, а славни су познати по томе што чувају своје најупечатљивије модне комбинације за овај црвени тепих.

Мет Гала 2022 одржана је синоћ, а многе познате даме носиле су креације свјетски познатих дизајнера.

Мет бал је манифестација на којој се прикупљају средства за Музеј умјетности Метрополитен у Њујорку. Сваке године се одабере тема, а од гостију се очекује да одаберу одговарајућу свечану одјећу.Тема овогодишње Мет Гала је "У Америци: Антологији моде", с кодексом облачења који наглашава позлаћени гламур и бијелу кравату.

Највише пажње привукла је ТВ звијезда Ким Кардашијан, која је шетала  црвеним тепихом Мет Гале у незаборавној свјетлуцавој хаљини коју је Мерилин Монро носила 19. маја 1962. године на прослави 45. рођендана тадашњег америчког председника Џона Ф. Кенедија.
-Ово је хаљина Мерилин Монро. Стара је 60 година. Имала сам идеју да је обучем и пробам. Дошли су наоружани стражари са рукавицама. Пробала сам је и није ми одговарала. Морала сам да смршам више од седам килограма. Била сам одлучна да је обучем - рекла је Ким Кардашијан.

Глумица Сара Џесика Паркер на црвеном тепиху овогодишње Мет Гале појавила се у хаљини Кристофера Роџерса.

Манекенка Емили Ратајовски стигла је у винтиџ "Версаће" хаљини са перлама из 1992. године који је првобитно носила супермодел Јасмин Гаури. 

Бил Ејлиш је на црвени тепих дошла у рециклираној "Гучи" хаљини с корсетом и провидним рукавима од морске пјене.

-Сваки дио хаљине направљен је од "већ постојећих материјала", рекла је - указујући на еколошки дизајн хаљине.

Глумици, супружници Блејк Лајвли и Рајан Ренолдс прихватили су тему овогодишње Мет Гале. Лајвли се појавила у блиставој "Версаће" хаљини од перли с великом бакреном сатенском машном и одговарајућим рукавицама, а Ренолдс у је био класичном смокингу.

Кајли Џенер је појавила се у вјенчаници с велом који јој је прекривао окренуту бејзбол капу. Одјећу је дизајнирао покојни оснивач Off-Whitea Вирџил Абло.Само три мјесеца након рођења сина, Кајли је пружила потпуну свадбену енергију на црвеном тепиху Мет Гала.

Глумици Луиза Џејобсон  није страна синоћна тема, јер је глумилау ХБО-овој серији "Позлаћено доба", која је премијерно приказана раније ове године.

Кендал Џенер није довела дечка Девина Букера на Мет Галу, али је ипак донијела доста стилске драме. Одушевила је изашавши у потпуно гламурозном дводијелном комплету.

Сестре Хадид, Бела и Ђиђи, напустиле су традиционалну свечану одјећу Мет Гале - Ђиђи је обукла бордо лаковане панталоне од латекса причвршћене на чизме са шиљастим врхом и одговарајући корсет. Једнодијелни комад допунила је масивним капутом до пода са огромним рукавима.  Бела је имала сличну комбинацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана