Најбогатијој Српкињи супруг гради највећу јахту на свијету

Агенције
Најбогатијој Српкињи супруг гради највећу јахту на свијету

Андреј Мељниченко је један од најбогатијих људи на свијету, а чини се да су му јахте највећа страст па је овога пута ријешио да буде власник највеће на свијету.

Супруг бивше Моделсице Сандре тренутно прави највећу јахту на свијету, која ће бити дугачка 143 метра и имаће три јарбола виша од Биг Бена у Лондону, осам палуба, а на њој ће бити и највећи комад закривљеног стакла од 20 квадратних метара. Изградња овог пловила ће га коштати више од 400 милиона долара. Занимљиво је да ће већи дио новца повратити од лиценцирања технологије која је коришћена за изградњу.

Мељниченко ће и ову јахту назвати „А" како би била увијек прва на бродским регистрима.

"Овај пројекат представља велики финансијски ризик за њега, јер је морао да плати многа истраживања како би видио да ли може да оствари своју визију. Али он је човјек који увијек помјера границе и воли да изазива индустрије са којима ради да размишљају изван оквира како би постигао нешто ново, узбудљиво и лијепо", рекао је Мељниченков портпарол.

Док се не изгради нова јахта Мељниченкови ће уживати у првој јахти која је нешто скромнија и вреди само 300 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана