Најбизарније смрти славних

Б92
Најбизарније смрти славних

Бројне звијезде скончале су на необичан начин, али смрти ових славних особа, остаће упамћене као најбизарније.

Сазнајте нешто више о најчуднијим смртима звијезда:

Бацила се са знака "Холивуд"

Кад је глумачка каријера Пег Ентвисл кренула силазном путањом, њена звијезда је почела да се гаси. Било је то 1932, када је њена улога избачена из посљедњег у низу филмова "13 жена". У потпуном очајању, дошла је до препознатљивог холивудског знака, попела се на 15 метара високе мердевине иза слова "Х", изгубивши на том путу ципелу, да би се потом бацила у амбис. Иза себе је оставила поруку у којој је написала: "Жао ми је што сам кукавица. Жао ми је због свега. Да сам ово урадила раније, поштедјела бих себе и друге бола".

Умро с гигантским дилдом у устима

Рамон Наваро је започео своју глумачку каријеру у нијемом филму, а често је глумио романтичне заводнике. Био је хомосексуалац и католик, што му је стварало много проблема. Због тога је почео да пије, а његове убице била су двојица мушкараца којима је платио да дођу код њега због секса.

Они су мислили да Наваро има много новца скривеног у кући и жељели су да га опљачкају. Напослијетку су га задавили и у његовим устима оставили огроман дилдо који му је 45 година раније поклонио Рудолф Валентино.

Пијану је појео пас

Мери Провост некада је била велика звијезда нијемог филма, али није успјела да се пробије и у ери филма са звуком, будући да је имала снажан нагласак из Бронкса. То јој је окончало каријеру, а Мери се окренула алкохолу заједно с љубавником Грете Гарбо, Џеком Гилбертом.

Провост је умрла годину дана након Гилберта, а њено тијело је пронађено напола поједено у њеном стану. Обдукцијом је утврђено да је завршила у алкохолној коми, а њен изгладнели пас ју је појео.

Удавила се у WC шољи

Трагичне приче нису ништа необично у Холивуду, а управо таква је прича Лупе Велез која је 1930-их била тзв. феме фатале. Рођена у Мексику стекла је славу као извођачица бурлески, али њена смрт једна је од вjероватно најбизарнијих смрти звијезда.

Пронађена је мртва у свом дому с главом у WC шољи, дословно удављена у њој. У својој опроштајној поруци је написала да је очајна зато што ју је напустио отац њеног дјетета, а након тога је узела велику дозу седатива. Претпоставља се да је добила нагон за повраћањем и да је над WC шољом изгубила свијест и удавила се.

Обезглављен током снимања Спилберговог филма

Вајс Мороу је играо у Спилберговом филму "Зона сумрака" и током снимања сцене с хеликоптером у ниском лету, летјелица му је одсјекла главу. Спилберг и пилот Дорсет Винго су на суду били осумњичени за убиство из нехата, али су на крају ослобођени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана