Награде Годум: Признање за животно дјело Бисери Велетанлић

Танјуг
Награде Годум: Признање за животно дјело Бисери Велетанлић

БЕОГРАД- Пета годишња додела награда Удружења музичара џез, забавне и рок музике Годум биће одржана 26. октобра од 20 часова у Установи културе "Вук" у Београду, а пртизнање за животно дело колеге уметници биће уручено џез певачици Бисери Велетанлић.

Награду за рок музику добија рок бенд “Партибрејкерси”, за поп музику ће освојити најпопуларнија музичарка цијеле године - Ана Ђурић Констракта, а међународној џез атракцији - саставу “Еyот” одлази награда за овај музички правац.

Награђене младе снаге су чланови ЕЈО .

Као и до сада, награде ће добити и извођачи поп, рок и џез нумера које су по извештајима СОКОЈ и ПИ, такође референтних организација, биле најчешће емитоване у етру.

Биће додЈељене и повеље за посебан допринос музичкој и културној сцени - музичарима, новинарима, и других представника који су учинили да домаћа сцена добије своје заслужено мЈесто у јавности.

На пригодан начин, колеге ће се опростити и од великих имена која су нас у претходној години на жалост заувек напустила (Корнелије Ковач, Милорад Џмерковић, Игор Старовић).

Најављено је да ће на манифестацији и наступити неки од добитника, а занимљиво је да ће им награде доделити прошлогодишњи лауреати (Ана Станић, Срђан Гојковић Гиле, Јован Маљоковић).

Посебно уживање за све посетиоце биће наступ диве Бисере Велетанлић и џез пијанисте Васила Хаџиманова.

Годишње награде које је успоставило ово репрезентативно удружење у култури, за уметнике имају посебан значај, јер стижу управо од колега.

Поред одржавања добре традиције и доделе заслужених признања за рад и допринос уметности, музици и култури уопште, скреће се пажња и на младе снаге које долазе. Иначе, ово Удружење су у жељи и потреби за неопходном заштитом својих права на рад у дЈелатности којом се баве, музичари основали 1953. године у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана