Нафташ из Лондона бившој супрузи мора да плати 583 милиона долара

Срна
Нафташ из Лондона бившој супрузи мора да плати 583 милиона долара

Лондонски трговац нафтом мораће бившој супрузи да плати 583 милиона долара или 41,5 одсто свог богатства, у једној од највећих бракоразводних парница у историји Енглеске.

Шездесетједногодишњак, чији идентитет није објављен, упознао је 44-годишњу супругу 1989. у Москви гдjе је студирала, а вjенчали су се четири године касније, стоји у документима суда у Лондону.


Мушкарац рођен на Кавказу зарадио је огромно богатство у руском енергетском сектору, продавши 2012. удио у својој компанији за 1,37 милијарди долара. Његова супруга поријеклом из Источне Европе која је у браку била домаћица, постала је британска држављанка 2000. и подизала двоје дјеце у Сарију јужно од Лондона.

Она је рекла да је супругова имовина вриједна више од милијарде долара "стечена у дугом браку уз једнак допринос обије стране богатству породице", стоји у пресуди.

Судија је у склопу нагодбе жени додјелио и луксузни аутомобил Астон Мартин вриједан 300.000 фунти као и збирку модерне умјетности процјењену на 90 милиона фунти, преноси klix.ba.

Бивши муж, који има доживотну дозволу боравка у Британији, није оспоравао одлуку суда, али је тврдио да је ипак више од бивше супруге допринио породичном богатству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана