Надал се боји мрака

Глас Српске
Надал се боји мрака

Шпански тенисер Рафаел Надал има бројну породицу која је оставила велики траг у спорту. Стриц Тони му је тренер, други стриц Михел Aнхел сада је помоћни тренер Фудбалског клуба Мајорка, док је током играчке каријере играо за Барселону и репрезентацију Шпаније.

Ма колико дјеловао недодирљиво на терену, сјајни тенисер има доста страхова, њему блиске особе откриле су чега се боји. Рафа је тешко поднио развод родитеља 2009. године и био је очајан, иако то није показивао у јавности. Његова мама Aна Марија каже да је Рафа веома емотивна особа, да је несигуран ван терена и да има неке страхове који запањују људе који га познају са терена.

- Боји се мрака, увијек спава са упаљеним свјетлом или телевизором. Када грми и сијева, као мали се сакривао под ћебе, остао је страх, никоме не да да напусти кућу када се чује грмљавина - изјавила је Надалова мајка, која је додала:

- Увијек вози опрезно, никада не претиче на путу и не трка се. Када идем до Палме из нашег Манакора, што је сат времена вожње, увијек ме преклиње да будем опрезна.

Она је и открила да је син у стању да је позове увече из ресторана и по неколико пута да би је подсјетио да угаси ватру у камину.

Његова млађа сестра Марија Изабел каже да је Рафа пажљив, да се никада није понашао према њој грубо, да неки пут не смије да му каже шта га мучи да га не би узнемиравала пред меч.

- Понекад је као уплашена мачка, али је најбољи брат на свијету. Знате како шиканирају и гурају млађе сестре у страну, али он је сушта супротност. Увијек ме је позивао да изађем са његовим друштвом иако сам пет година млађа - казала је Марија Изабел.

Рафа никада не рони, нити се скија ако не види дно.

- Увијек прича да ће купити брод, али је врло опрезан. Никада не скаче са стијене у воду, иако је то већини његових другова омиљена забава - рекла је на крају Рафина сестра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана