На "Викенду моде" познати дизајнери, глумци, умјетници

Срна
На "Викенду моде" познати дизајнери, глумци, умјетници

ЈАХОРИНА - На Јахорини се данас и сутра одржава други регионални "Викенд моде" /Fashion weekend/ на којем своје креације приказују најуспјешнија модна имена из Републике Српске, Федерације БиХ /ФБиХ/, Србије, Хрватске, Црне Горе и Словеније.

"Викенд моде" се одржава на врху Јахорине, на 1.870 метара надморске висине, а луксузним колекцијама представиће се модни дизајнери Верица Ракочевић, Милица Опачић, Амина Хасанбеговић, Предраг Ђукнић, Јована Петковић, Бата Спасојевић, Марко Фефер и још десетак најуспјешнијих модних имена, те глумци.


Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић изразио је задовољство што су угостили најистакнутије регионалне и свјетски познате модне дизајнере, глумце и умјетнике, те да им је идеја била да људе врате природи.

Љевнаић је напоменуо да је "Викенд моде" ове године дио "Сарајево филм фестивала", тако да сви туристи који бораве у Сарајеву у том периоду могу да обиђу Јахорину, планину која има највише љетних садржаја.

"Најзначајнија глумачка имена из региона, међу којима су Бранко Ђурић Ђуро, Јелена Гавриловић, Зала Ђурић и Милутин Мима Караџић, извели су евергрин музичке нумере из филма жЉубав и модаж", изјавио је Љевнаић новинарима и напоменуо да Олимпијски центар неће одустати и трудиће се да овај догађај успије и постане један од најважнијих у региону.

Према његовим ријечима, на планини је данас 50. дан љетне туристичке сезоне - Јахорину је посјетило више од 80.000 људи, те да је остварен циљ да планина живи 365 дана у години.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина" Недељко Елек подсјетио је да су прије пет година говорили да ће овај центар бити најбоље скијалиште у региону, имати највише љетних садржаја и бити модни центар, али да многи нису вјеровали.

"Људи када дођу на планину не знају да имамо на врху језеро, да се за сат времена долази у Андрићград у Вишеград, у монументално дјело Емира Кустурице, коју могу да обиђу, као и у једину прашуму у Европи, Перућицу", изјавио је Елек и истакао да је овај дио Републике Српске заиста посебан, а људи добри домаћини.

Елек је напоменуо да Јахорина и цијела ова регија заслужују много пажње, оваквих и сличних догађаја са познатима који ће кроз живу ријеч пренијети своје утиске са планине.

Познати модни дизајнер Верица Ракочевић рекла је да учествује други пут, да обожава Јахорину, те захвалила тиму Олимпијског центра за организацију.

Дизајнер Марко Фехер рекао је да ће сутра на панелу причати о потребама и проблемима дизајнера и како то ријешити.

Млада глумица и учесница програма Зала Ђурић рекла је да први пут учествује на "Викенду моде" и да је дивно што се могу спојити мода, умјетност, природа.

Глумица Јелена Гавриловић рекла је да на Јахорину долази сваке године јер је за њу то омиљена планина и изразила задовољство што Олимпијски центар окупља и глумце, умјетнике и дизајнере.

Након ревијског програма гости ће уживати у концерту музичке звијезде Сениде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана