На РТС-у бурно због Драгане Косјерине: Управа расправљала о њеној свадби

ГС
На РТС-у бурно због Драгане Косјерине: Управа расправљала о њеној свадби

Управни одбор РТС-а је, између осталог, расправљао о емисији "Један добар дан" Драгане Косјерине. Наиме, споран је дио у којем је приказана њена свадба.

На Управном одбору РТС-а, где Косјерина ради, постављено је питање зашто се снимак са вјенчања нашао у једној од емисија и на сајту те телевизије, уз оцену да је таквом садржају мјесто у „жутој штампи“, а не на Јавном сервису.

Сједници су присуствовали предсједник Управног одбора Бранислав Кланшчек, замјеник предсједника Мирослав М. Николић, Бранко Радун, Филип Родић, Предраг Аздејковић, Ненад Јанковић и Миливоје Павловић, преноси Нова.рс. У записнику је наведено сљедеће:

"На крају извјештаја, предсједник Управног одбора Бранислав Кланшчек је рекао да га је обавијестио предсједник Програмског савјета да је на сједници савјета под тачком 'Разно' било ријечи, а да се и он сагласио и да сматра да је приказивање свадбе Драгане Косјерине у оквиру емисије 'Један добар дан', као и објављивање свадбе, слика на сајту РТС-а, хватање бидермајера итд. за жуту штампу, да није за РТС. Да сматра да је то злоупотреба јавног простора и да то свакако није јавни интерес грађана. Рекао је да је тим поводом разговарао с главним и одговорним уредником Информативног програма, који му је рекао да он то није дозволио."

Новинари споменутог портала су затражили коментар Косјерине, но она се није огласила. Кланшчек је на питање да ли је Управни одбор предузео неке мјере на основу свега што је изнијето на сједници РТС-а рекао:

"Ја сам свој став изнио у самом записнику, као и то да је главни и одговорни уредник Информативног програма Ненад Стефановић био против текста који се нашао на порталу РТС и да је тражио да се исти уклони, али из којих разлога до тога није дошло - није познато. Мислим да је то право питање за Сандру Перовић, главну и одговорну уредницу Забавног програма када говоримо о 'Једном добром дану'. О овоме је било ријечи и на Програмском савјету", рекао је Кланшчек за Нова.рс.

За овај портал се данас огласио члан Управног одбора Предраг Аздејковић који је рекао да Управни одбор не може ништа да уради овим поводом јер то није у надлежности УО. 

„На сједници се о томе расправљало само зато што је Програмски савјет реаговао. УО нема право да се мијеша у уређивачку политику. Једини ко може да кажњава уреднике због грешака јесте директор чији је то тим, ако он то сматра за потребним. Такође Етички одбор РТС може да реагује ако неко поднесе пријаву због кршења Етичког кодекса РТС. Драгана Косјерина је звијезда и ако РТС објављује вијести о свадбама других звијезда онда не видим никакав проблем. Ја само могу Драгани да честитам и пожелим пуно среће у браку“, каже Аздејковић.

Косјерина се за Бојана Пердува удала 8. јуна у Цркви Светог Марка у Београду, што је привукло пажњу медија. Заједно су од 2018. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана