На крунисању све очи упрте у Кејт: Овако је одала почаст принцези Дајани

ГС
Foto: Танјуг/АП

На крунисању краља Чарлса III сви су гледали у принцезу Кејт Мидлтон.

За Велику Британију данас је историјски дан.  Церемонија је иначе била нешто скромнија него иначе и присуствовало јој је око 2.000 људи.

Присуствовали су принц Вилијам и Кетрин, принц и принцеза од Велса, као и двоје краљеве браће и сестара, Ана, краљевска принцеза и Едвард, војвода од Единбурга. Након много спекулација, принц Хари је присуствовао, али његова супруга Меган није.

Том приликом све очи биле су упрте у принцезу од Велса, Кејт Мидлтон, Она је обукла креацију свог омиљеног дизајнера, Александра Меквина од свиленог крепа боје слоноваче са сребрним полугама и везом од конца с мотивима четири матичне нације - енглеску ружу, шкотски чичак, велшки нарцис и ирску дjетелину.


Такође, принцеза од Велса одала је почаст покојној принцези Дајани носећи њене бисерне и дијамантске минђуше, као и огрлицу  Џорџа VI.

Огрлица је израђена 1950. године на захтJев краља Џорџа VI за његову ћерку, принцезу Елизабету. Осим тога, Кејт је на главу ставила тијару са сребрним полугама, кристалима и тродимензионалним везом од лишћа коју су израдили Џес Колет и Александер Меквин, преноси Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана