На Фреш вејву до зоре плесало 14.000 посјетилаца

Цвија Мркоњић
На Фреш вејву до зоре плесало 14.000 посјетилаца

Бањалука - Четврти по реду "Фреш вејв фестивал" окупио је 14.000 људи који су сва три фестивалска дана до јутра плесали уз Роџера Санчеза, "Битшејкерсе", "Бенг ла декс", Томкрафта и друга фантастична ди-џеј имена.

Фестивал, који се одржавао на бањалучкој тврђави "Кастел", затворен је у суботу увече, а многобројна публика са свих страна потврдила је зашто "Фреш вејв" важи за највећи фестивал електронске музике у БиХ, али и да заслужује пласман у топ пет фестивала региона.

Највише енергије на стејџ, који ни најмање није заостајао за свјетским фестивалским сценама, донио је Роџер Санчез, који је наступао посљедњег дана фестивала.

- Осјећам се одлично. Оно због чега је најбоље бити ди-џеј је то што је то чиста забава - рекао је Томкрафт, који је такође наступао у суботу.

У петак су, између осталог, наступали грчки дуо "Бенг ла декс" и добро познати двојац из Србије "Битшејкерс", који су изазвали огромно одушевљење љубитеља електронског звука.

- Нисам ништа знао о овом фестивалу, који је сјајан, публика је добра и пуна енергије - рекао је један од чланова "Бенг ла декса", којима је ово био први наступ у БиХ.

Члан "Битшејкерса" Игор Гојковић истакао је да је и ове године атмосфера била феноменална и да су млади почели скакати и плесати чим су изашли на бину.

Организовање фестивала на дијелу "Кастела", који до сада није био уобичајен за фестивале и концерте, показао се као пун погодак. На једном дијелу тврђаве био је смјештен и "Енерџи стејџ", који је свему дао посебну драж, па су се многи Бањалучани осјећали као у другом граду.

- Настојаћемо и сљедеће године да направимо врхунски фестивал, ове године је дефинитивно највећа посјећеност - рекао је портпарол фестивала Владан Остојић, који је изразио велику захвалност "Бањалучкој пивари" за огромну подршку.

ПР пиваре Милка Станивуковић рекла је да су заједно са екипом "Фреш вејва" показали да заједно могу промовисати Бањалуку на најбољи могући начин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана