Мушкарце највише привлаче жене које имају оволико година

Б92
Foto: Илустрација

Прилично је опште познато да мушкарци често загледају жене знатно млађе од себе, без обзира на то у којој су животној доби - и подаци су то заправо доказали.

Од Леонарда Дикаприја и Бредлија Купера, до Алека Болдвина и Николаса Кејџа; постоје десетине славних личности познатих по забављању са женама знатно млађим од њих.

И испоставило се да ова позната лица нису једина која више воле да уђу у везу са млађом женом, јер подаци из књиге "Dataclism" из 2014. откривају да мушкарце у свим годинама углавном привлаче жене у раним 20-им годинама.

Аутор књиге Кристијан Рудер користио је податке са "OkCupid-a", сајта за упознавање чији је суоснивач, да покаже како се жене и мушкарци разликују по питању година људи који их привлаче.

Док су мушкарци досљедно истицали да су жене у раним 20-им годинама биле најатрактивније, жене су сматрале мушкарце који су им ближи по годинама најатрактивнијим.

На примјер, два мушкарца од 28 и 47 година изјавила су да су највише заинтересовани за забављање са женама које имају око 20 година.

Насупрот томе, жене од 28 година су откриле да су им мушкарци од 29 година најпривлачнији, а жене од 47 година рекле су да желе да изађу са неким ко има 39 година.

Иако су подаци стари деценију, недавно су се поново појавили након што је Хана Фрај, британска професорка, списатељица и радио и телевизијска водитељка, о томе расправљала на "Инстаграму".

Хана је изгледала прилично неимпресионирано налазима, као и многи од њених 388.000 пратилаца.

Написала је у наслову: "Овај (додуше прилично хетеронормативан) примјер је преузет из "Dataclisma" Кристијана Рудера. Књига је стара неколико година, али је заиста забавно прочитати и дефинитивно је вриједно вашег времена".

"Ово ме је буквално натјерало да кажем 'фуј' наглас", прокоментарисала је једна особа као одговор на податке.

Други су ипак бранили те податке и тврдили да је привлачност мушкараца према млађим женама исконска примарна потреба.

Један је тврдио: "Како је ово изненађујуће? Знамо ли ишта о природи? Да ли треба да истакнем да смо животиње? Програмирани да се размножавамо? Плодност је највјероватнија код млађих жена. Мислим, хајде људи."

Али неко други је узвратио са: "Зашто људи користе ове псеудонаучне основе о биологији да оправдају да мушкарци никад не одрастају?".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана