Моника Селеш објавила аутобиографију

Глас Српске
Моника Селеш објавила аутобиографију

Била је најбоља свјетска тенисерка, а онда је један обожавалац њене највеће конкуренткиње одлучио да све промијени... Aутобиографија својевремено најбоље тенисерке свијета Монике Селеш "Форхендом преко мреже живота", објављена је и на нашим просторима у издању "A-Z BOOK ".

"Форхендом преко мреже живота" прати ране успјехе Монике Селеш на тениским теренима, гдје је, са 16 година, постала најмлађи побједник у историји Ролан Гароса.

Три године је доминирала свјетским тенисом, наизглед незаустављива, све док јој обожавалац њене спортске супарнице, Њемице Штефи Граф, није зарио нож у леђа за вријеме меча у Хамбургу и тиме промијенио њен живот из коријена. Селешова пише и о повратку игри коју је вољела, критикама тренера и медија због вишка килограма, мукотрпним тренинзима и суочавању саме са собом.

- Aлберт Aјнштајн је рекао да је лудило када стално понављаш исту ствар и очекујеш другачији резултат. Вољела бих да сам обратила мало више пажње на те ријечи. Кад сам имала 19 година, мој живот се окренуо наопачке и сљедећих десет година налазила сам се у канџама лудила које је из тог догађаја произашло - пише Селешова у уводном тексту књиге. - Прије него што ми је стварност отета 1993, била сам на врху свијета, на позицији број један међу тенисеркама. Цијели живот био је преда мном. Чекала ме је будућност из снова. Била сам дио свјетског џет-сета, потписивала аутограме обожаваоцима, упознавала фасцинантне људе, јела у најбољим ресторанима, одсједала у најлуксузнијим хотелима, феноменално зарађивала играјући игру коју волим свим срцем. Живот није могао бити бољи. A онда је то све нестало у тренутку - истакла је Селеш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана