Моника Селеш - Храном сам се борила против стреса

Глас Српске
Моника Селеш - Храном сам се борила против стреса

Моника Селеш, некад једна од најбољих свјетских тенисерки, већ седам година је у спортској пензији, а њен изглед није производ врхунског естетског хирурга, већ здравог живота којем се посветила.

Своју битку са преједањем описала је и у књизи "Проналазак склада између тијела, ума и саме себе". У њој на терапеутски начин проговара о 1993. години, када ју је на терену у Хамбургу кухињским ножем у раме убо помахнитали обожавалац тенисерке Штефи Граф.

- Све у шта сам улагала цијелу себе у том тренутку је нестало. Храна ми је постала одбрамбени механизам, њоме сам се борила против стреса - испричала је Моника за британски "Гардијан" и додала:

- У тренуцима у којима ми је спортски свијет могао бити под ногама, остајала сам код куће са врећицама кекса и чипса, јела и плакала - рекла је Селешова.

mala moСитуацију са тежином погоршала је и прерана смрт њеног оца Кароља, више или мање успјешни повраци у професионални тенис те несрећне љубави, међу којима је и она са суоснивачем "Мајкрософта" Полом Aленом. До 2003. године добила је више од 15 килограма и тада је рекла - доста.

- Навршила сам 30 година и одустала од дијета. Изнајмила сам колибицу у Костарики, искључила телефон, заборавила тенис, почела да се бавим јогом и да здраво једем. Кренула сам у дуге шетње у којима сам напокон упознала саму себе. Постала сам искрена према себи и открила да није проблем ни у тежини, ни у ономе што једем, већ у ономе што мене изједа изнутра. Није било лако, али успјела сам! - истакла је Моника.

Селешова сада живи у Тампа Беју, сама са своја четири пса, пише и не поставља више питања попут "шта би било да је било". Бивша тенисерка појавила се на додјели спортских награда "Лауреус" у Aбу Дабију, гдје је својим сјајним изгледом присутне обарала са ногу.

Моника Селеш рођена је у Новом Саду 2. децембра 1973. године, а први пут тенисом се почела бавити 1988. године. Двије године раније освојила је престижни турнир за млађе категорије Оранж боул. У каријери је освојила девет гренд слем титула и то четири на Aустралијен опену (1991, 1992, 1993, 1996), Ролан Гаросу (1990, 1991, 1992) и УС опену (1991, 1992). У каријери само није тријумфовала у Вимблдону, а најближе томе је била 1992. године. Такође, има и бронзану медаљу са Олимпијских игара у Сиднеју 2000. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана